• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De voorlopige resultaten van het onderzoek naar de brandstofprijzen zien er niet rooskleurig uit, meldt premier Gerrit Schotte. Volgens de premier zijn de prijzen te lang ongewijzigd gebleven. Twee weken geleden diende Curoil een verzoek tot verhoging in bij het Bureau Telecommunicatie & Post (BTP).

Doordat de prijzen te lang, te laag zijn gehouden staat ons land nu een ‘bom’ te wachten, aldus de premier. Volgens Schotte is dit probleem voornamelijk te wijten aan de vorige regering. In plaats van een maandelijkse aanpassing van de brandstofprijzen zoals was afgesproken, heeft de regering al die jaren geen actie ondernomen. Hierdoor hebben oliemaatschappijen zoals Curoil zelf een prefinanciering moeten doen, welke nu door het volk terugbetaald zal moeten worden.

Verkiezingsbeloftes
In de partijprogramma’s van de regeringspartijen MFK, PS en MAN werd juist beloofd de brandstofprijzen te verlagen door een flinke vermindering van de accijnzen. Vooral de MAN maakte zich hard voor dit punt. De partij beloofde de accijns op de benzineprijzen met maar liefst 50 procent te verlagen. Volgens de MAN was dit nodig om de kosten voor het levensonderhoud van de Curaçaose bevolking te verlagen.

4 reacties op “‘Brandstof wordt stuk duurder’”

 1. @eric, was toch de MAN die toen in de regering zat en besloot de prijzen niet te verhogen..

 2. …..en dan geef je gewoon de vorige regering de schuld!

 3. Als dit de boodschappen zijn waarmee de nieuwe regering komt, maak dan de borst maar nat.
  Zo ziet u maar hoe betrouwbaar de “nieuwe” politici zijn. Beloven een accijnsverlaging met 50%, dit om even wat stemmen te bemachtigen met loze beloftes, maar voor je het in de gaten hebt is de brandstof duurder. Mensen word wakker!!!! Kiezersbedrog. Als je de belasting in de casino’s niet wil innen moet je dat geld bij de arme bevolking vandaan halen. De snoepreisjes moeten toch betaald worden.

 4. kiezersbedrog.. weer door de MAN, PS en MFK!!

  en waarom maandelijkse aanpassing.. ondanks dat de olieprijs al jaren weer een stuk lager is heeft de consument gewoon meer moeten betalen om zgn de voorfinanciering te betalen!!

  Hoe lang moet het duren totdat de ogen van de YdK zullen worden geopend..