• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte meldt dat er nog altijd geen resultaten zijn van de screening naar de ministers uit zijn kabinet. Gisteren brak een geruchtenstroom los, nadat Radio Direct had gemeld dat de resultaten bekend waren. Twee van de negen ministers zouden niet ministeriabel zijn bevonden.

De geruchten over niet-ministeriabele ministers bestonden al langer, maar gisteren beweerde de radiozender dat de onderzoeksresultaten van de Veiligheidsdienst van de Nederlandse Antillen (VNA) dit ook concludeerden. Het duurde niet lang tot de overige radiostations het nieuws overnamen.

Schuld en bedreiging
Welke twee ministers volgens de onderzoeksresultaten niet ministeriabel zouden zijn, is onbekend. Wel is bekend dat deze ministers niet ministeriabel zijn wegens belangenverstrengelingen, belastingschulden en een bedreiging met een vuurwapen.

 Geen enkel resultaat
Premier Schotte ontkent vandaag echter de nieuwe geruchtenstroom en stelt dat er ‘nog geen enkel resultaat bekend is van het onderzoek van de Veiligheidsdienst’. De berichten op de radio zouden volgens de minister-president wederom gebaseerd zijn op roddels en geruchten die al weken de ronde doen.

Kamervragen
De zaak rondom de screening van de ministers heeft inmiddels ook de aandacht van Nederlandse politici getrokken. Enkele weken geleden stelden zij al Kamervragen aan de minister van Koninkrijksrelaties, Piet Hein Donner. In een antwoord op de kritische vragen van de Kamerleden stelt Donner de ontwikkelingen rondom de screening nauwlettend in de gaten te houden. “Ingrijpen in de autonomie van een land moet beschouwd worden als een ultimatum remedium. Niettemin zal ik het proces van de screening kritisch volgen”, verzekerd de minister.

2 reacties op “‘Nog geen resultaten screening’”

  1. @ Pepe.
    Groot gelijk Pepe, hoe kunnen ze dit onder de pet houden?? Dat zal niet mogelijk zijn nu het in de media al gonst van de geruchten over ministers die niet door de screening zijn gekomen. Het is een kwestie van tijd voor de resultaten op straat liggen. Vind maar eens integere bestuurders, dat zal niet meevallen.

  2. Geen nieuws is beter dan slecht nieuws.. tja hoe moeten ze dit nu wegmoffelen?