• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nederland volgt ons eiland nog altijd op de voet en dat blijkt wel uit het grote aantal Kamervragen dat recentelijk werd gesteld aan de minister van Koninkrijksrelaties, Piet Hein Donner. Ditmaal ontving de minister een brief met vragen over het omwisselen van de gulden.

Sinds 10-10-10 is de gulden namelijk niet meer inwisselbaar als wettelijk betaalmiddel. De gulden wordt op verzoek nog wel verstrekt, maar is niet meer in te wisselen voor euro’s of dollars. Merkwaardig, vinden de Nederlandse politici Arie Slob en Cynthia Ortega-Martijn van de ChristenUnie. De gulden is voorlopig namelijk nog altijd een wettelijk betaalmiddel op zowel Bonaire, Saba, Sint Eustatius, Sint Maarten als Curaçao.

Dringende vragen
In een brief aan minister Donner van Koninkrijksrelaties stellen de Kamerleden een aantal dringende vragen over het omwisselen. “Is de minister zich bewust van het feit dat hiermee mensen getroffen worden die naar deze eilanden reizen en deze valuta nog bezitten wanneer ze terugkomen naar Nederland?” Ook vragen Slob en Ortega-Martijn zich af of alle burgers in Nederland en op de voormalig Antilliaanse eilanden wel voldoende zijn geïnformeerd over de beperkingen rondom het omwisselen van de gulden. “Is deze communicatiecampagne in overeenstemming met de campagne rond de omwisseling van de Nederlandse gulden naar de euro?”, vragen de leden van de ChristenUnie zich af.

2 reacties op “Kamervragen over omwisselen gulden”

 1. Ik ben eerste helft oktober naar curacao geweest en ik ben met bijna 500 NAF in Nederland teruggekomen. Terwijl de NAF tot 1-1 gewoon wettig betaalmiddel is op curacao, kan ik ze nergens meer inwisselen. Zonder enige informatie vooraf van de reisorganisatie, geen waarschuwing op HATO of wat dan ook, zit ik met bijna 200 euro aan NAF die ik niet meer kwijt kan. Ik vind het schandalig.

 2. He he

  Er gebeurt wat !
  Dit kan en mag gewoon niet ,hoe kan het, dat het nog een wittig betaal middel is
  en dat je het niet meer kan wissel voor dollar’s of euro’s
  En dan te bedenken dat dit kan binnen het koninkrijk der nederlanden
  Gouw wat aan doen toch !

  Arthur