• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Politieke partij PAIS is niet blij met de onduidelijkheden rondom de nieuwe munt voor ons eiland. Hoewel het zeker leek dat Curaçao en Sint Maarten samen voor de Caribische gulden zouden kiezen, blijken er ook steeds meer voorstanders van de invoering van de dollar te zijn.

PAIS waarschuwde eerder al voor een valutaoorlog die ernstige consequenties kon hebben voor ons eiland. “Het blijkt dat deze oorlog werkelijkheid is geworden”, stelt de partij nu in een persbericht. “Nadat China de waarde van de yuang had verlaagd, deed Amerika hetzelfde met de dollar. Dat heeft nadelige consequenties voor onze munteenheid. Wij hebben nu meer guldens nodig om euro’s te kunnen kopen, dus de invoer vanuit Europa wordt nu duurder voor ons.”

Volwassen houding
De politieke partij neemt daarom stelling tegen de ‘dollarisatie’ van ons eiland. “Met dollarisatie geeft je belangrijke instrumenten uit handen om de economie te kunnen dirigeren en om maatregelen te nemen tijdens moeilijke periodes. Laten we een volwassen houding aannemen en de monetaire instrumenten zelf in hand houden”, adviseert PAIS dan ook.

3 reacties op “PAIS tegen ‘dollarisatie’”

 1. In NL weten ze nog hoe het met de euro is gegaan.. neem een ander land iets dichterbij.. Ecuador heeft nu ook de dollar.. na de invoering van de dollar zijn alle prijzen in dollars geprijst en de salarissen zijn hetzelfde geworden.. dollarisatie is de doodsteek voor armen

 2. @ Edwin.
  Beste Edwin, hieruit blijkt maar weer eens dat de topeconomen van PAIS er gewoon geen bal van begrijpen.
  Misschien kan men het geld dat het invoeren van de nieuwe munteenheid gaat kosten voor NOODZAKELIJKE investeringen gebruiken, maar met dergelijke conomen heb ik daar een hard hoofd in.

 3. Wat is het verschil tussen het betalen munt die hard gekoppeld is aan USD of het betalen met de USD?