• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –Tweede Kamerlid Eric Lucassen van de PVV heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van de uitspraak van luitenant-kolonel der mariniers Dick Bosch. Begin deze week zei Bosch dat Nederlandse mariniers uit hun ‘Nederlandse bubbel’ moeten komen en beter moeten integreren op Curaçao.

Dit integreren moet gebeuren via meer activiteiten met de lokale bevolking, zoals meedoen met carnaval en het leren van Papiaments. Lucassen spreekt echter over een inburgeringcursus in de vragen die hij aan de Nederlandse minister van Defensie en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties stelt.

Cursus?
Het Tweede Kamerlid wil weten of het klopt dat Bosch heeft gepleit voor een inburgeringcursus voor alle Nederlandse militairen op Curaçao. Als dit klopt, wil hij weten wat de aanleiding was voor deze politieke uitspraken en hoe Hans Hillen, minster van Defensie, deze uitspraken beoordeelt. Verder vraagt Lucassen zich af in hoeverre militairen en ambtenaren bij Defensie de ruimte hebben om politieke uitspraken te doen.

Geen politieke uitspraken
In de vragen komt naar voren dat Lucassen vindt dat de luitenant-kolonel ‘gewoon zijn werk moet doen en zich moet onthouden van politieke uitspraken.’ Ook vindt hij dat ‘overzeese Nederlandse mariniers niet gehinderd moeten worden in hun beschermende en hulpverlenende taken met onzinnige redeneringen als inburgeren.’  Hij vraagt naar de mening van Hillen hierover en of hij als minister van Defensie de uitspraken van Bosch gaat corrigeren.

www.versgeperst.com