• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Al het gedoneerde geld en de goederen die zijn binnengehaald voor de slachtoffers van tropische storm Tomas, moeten verdeeld worden door Reda Sosial. Dit vindt de initiatiefnemer van de Mediatòn, Lilo Sulvaran. De stichting heeft een inventarisatie gemaakt van wie wat precies nodig heeft.

Sulvaran raadt het mensen dan ook ten strengste af om op eigen houtje goederen uit te delen in zwaar getroffen wijken. “Het zorgt voor onrust en verwarring onder de bewoners. Mensen vragen zich af waarom de buurman wel een nieuwe koelkast heeft en zij niet”, legt Sulvaran uit in het Antilliaans Dagblad. “Bovendien is met de overheid afgesproken dat de coördinatie via Reda Sosial gaat.”

Misbruik en propaganda
Ook moeten de bewoners in de getroffen wijken beschermd worden tegen anderen die misbruik van de situatie willen maken, meent Sulvaran. Zo heeft de initiatiefnemer van de Mediatòn al een paar keer mensen gespot die goederen ‘op de bon’ proberen te verkopen in de wijk Koraal Specht. Bovendien moet in de gaten gehouden worden dat de verzamelde goederen niet gebruikt worden voor politieke propaganda in de wijken.

Schade aan de huizen
Een groot deel van het gedoneerde geld zal naar het opknappen van de woningen in de wijken Koraal Specht, Suffisant en Muizenberg gaan. Fundashon Kas Popular heeft in samenwerking met Reda Sosial vastgesteld dat hiervoor zo’n 1 à 2 miljoen nodig is. Financieel directeur van de FKP, Henry Jourdain, verklaarde gisteren dat de schade per huis in de getroffen buurten ruim 12.000 gulden bedraagt.

www.versgeperst.com