• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  CURAÇAO – Het was gisteren een waar vragenvuur in de Tweede Kamer. De leden van de Kamer kregen de kans om hun vraagtekens te zetten bij de Begroting Koninkrijksrelaties 2011. Maar liefst 73 vragen werden afgevuurd op de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Piet Hein Donner.

  De waslijst aan vragen is zeer divers en richt zich op verschillende probleempunten. Zo stellen de Kamerleden vragen over het bestuur op Curaçao, de financiering van de voormalige Antilliaanse eilanden, de afweging tussen Rijkswet of Consensusrijkswet, de terugkeerregeling voor Antillianen, het milieu en de olieraffinaderij Isla.

  De vooruitgang van Curaçao
  Ook willen de Kamerleden nu al inzicht over de vooruitgang van Curaçao en Sint Maarten. “In hoeverre boeken Curaçao en Sint Maarten, nu de dubbele bestuurslaag is afgeschaft, vooruitgang bij het opbouwen van effectievere en efficiëntere overheidsorganisaties die in staat zijn tot betere publieke dienstverlening?”

  Antwoord van de minister
  Minister Donner heeft zijn handen de komende tijd vol aan al deze kritische vragen van de Kamerleden. De minister van Koninkrijksrelaties belooft alle vragen binnen tweeënhalve week schriftelijk te beantwoorden.

  www.versgeperst.com