• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Gerrit Schotte MFK Curacao nieuwsCURAÇAO – De documenten over de olieboring van de vorige regering zijn weer boven water. Dit liet minister-president Gerrit Schotte gisteren weten. De documenten zijn volgens Schotte afgeleverd op zijn kantoor. Vorige week schorste hij de Statenvergadering nog, totdat de documenten terecht waren.

Net nadat Schotte meldde dat hij desnoods met harde hand zal zoeken naar de verloren documenten, ontving hij ze op zijn kantoor. Uit de documenten blijkt dat bepaalde contracten, voor het onderzoek doen naar de aanwezigheid van olie of het boren naar olie, zijn verlengd.

Statenvergadering
Schotte heeft de Staten verzocht de geschorste vergadering weer voort te zetten. Tijdens de volgende vergadering zal hij meer informatie geven. Voormalig PAR-voorzitter Glenn Sulvaran is niet blij met de uiting van Schotte. De documenten zijn volgens Sulvaran door de Staten naar de regering gestuurd, terwijl Schotte doet alsof de documenten via een onbekende weg bij hem terecht zijn gekomen.

Aanwezigheid olie
Sulvaran benadrukt dat de documenten enkel contracten zijn over het onderzoek naar de aanwezigheid van olie in de territoriale wateren van Curaçao. Volgens Sulvaran bestaan er geen documenten over het boren naar olie. Hij nodigt dan ook iedereen uit om naar de Staten te komen en de openbare documenten te komen bekijken.

1 reactie op “Documenten olieboring gevonden”

  1. Wanneer beginnen die olieboringen nu? Schotte had bewijs gevonden en Jules Eisden weet precies dat er voor de kust miljarden liters aan olie liggen. we kunnen van het geld een brug naar Aruba bouwen en 1 naar Bonaire.. maar we horen niets..