• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Charles Cooper, minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Ordening heeft aangegeven het project bij Knip niet stop te zetten. De minister wil dat de ontwikkeling van het gebied gewoon doorgaat, zolang de overheid het Knipfort veilig stelt.

Een terrein ter grootte van 58.000 vierkante meter bij Knip is in erfpacht gegeven aan een projectontwikkelaar. In juli 2010 werd de vergunning afgegeven door het voormalige Bestuurscollege. De projectontwikkelaar wil een toeristisch resort bouwen op het terrein. Begin deze maand werd een deel van het Knipfort verwoest door de ontwikkelaar met een bulldozer. Hiermee is hij in overtreding omdat het fort sinds 7 oktober is uitgeroepen tot officieel beschermd monument.

Stoppen of niet?
Volgens de organisatie National Archaelogical Anthropological Memory Management (NAAM) heeft minister Cooper opdracht gegeven om het project in Knip stop te zetten. Dit omdat de ontwikkelaar een gedeelte van het fort vernield heeft. Het project zou worden stopgezet om na te gaan hoe het mogelijk is geweest dat een bulldozer een deel van het Knipfort heeft verwoest. Cooper laat nu echter weten dat hij nooit heeft aangegeven dat het project zal worden stopgezet. Hij wil dat de ontwikkeling van het project zoals gepland gewoon doorgaat.

9 reacties op “Ontwikkeling Knip gaat door”

 1. Altijd opvallen dat de Pro wiels mensen nooit op deze topics reageren…

 2. In vele Arabische landen komen mensen in opstand tegen har onderdrukkers. Op Curaçao leidt de regering ons af door druk te zijn met cosmetische zaken als het in Papiamentu veranderen van namen. Het is er op gericht de makamba de schuld te geven. Deze makaba is opgegroeid op Korsow. Yu di Korsow vecht voor je eigen geluk. Kijk wat er gebeurde in Spanje, laat dat niet ook op Korsow gebeuren. Ik groeide op bij Caracasbaai. Toen waren er nog maar een paar huizen. Nu is het overbevolkt met mensen die het niet uitmaakt of je naar Marbella gaat of genieten van het moois dat Curaçao ooit te bieden had. Weg Barabara Beach. Weg… enz. Straks weg Knip…. Nog maar 5 jaar. Kom in opstand!!

 3. echt nogmaal, dit doet pijn. zo’n mooi land steeds meer vernietigd en dan de politici maar roepen dat zij de echte yu’i Korsou zijn en de haat richten op anderen. terwijl zij hun zakken vullen aan de vernielers van dit land.
  Dit moeten de Curacaoenaars toch wel zien!

 4. Nu kunnen de Yu di Korsou weer goed zien wie precies de stranden verkopen! niet de makambas maar juist de politici die zitten te schreeuwen over makambas, slavernij en kolonisme.. juist ZIJ! verkopen de openbare stranden! net als de heer Schotte met het plan kwam om geld te vragen voor de straden waardoor de actie no faya ku nos playa kwam maarja geheugen van de YDK is erg klein..

 5. net zo een mooi stuk natuur. En de stranden: zeker ook weer betalen. Net als op Aruba moeten de stranden gratis toegang hebben!!! Zo kun je op geven moment nergens meer heen! Mooi eiland, maar alleen voor toeristen!

 6. Waar blijft die regering met al hun stoere taal en one-liners die ze voor de verkiezingen van de daken schreeuwden?? Eénmaal op de regeringsstoeltjes flinke slarissen en pensioenvoorzieningen genietend hoor je ze niet meer!!!
  Mensen word wakker!!!! Verkiezingsbedrog. Wordt de toegang tot de zwemfaciliteiten van dit nieuwe resort gratis voor de yu di korsouw??? Een utopie!!!

 7. Menige zakken zijn gevuld bij dit project.
  Zo langzamerhand wordt elk stukje natuurgebied grenzend aan een baai volgebouwd met hotels. In erfpacht, geweldig, pas na tien jaar kan hij het volledige erfpachtbedrag gaan betalen. Na 8 jaar zijn de vogels gevlogen. Waar halen ze de arbeidskrachten vandaan die daar moeten werken? Duidelijk in deze zaak is dat de projectontwikkelaar card blanche krijgt en zo historische monumenten met de grond gelijk maakt. Zeker niemand die zich heeft bezig gehouden met de bouwvergunning. Huuu wat is dat???? Per direct stoppen die handel. En ook met alle andere bouwactiviteiten en aanvragen. CURACAO is VOL

 8. SCHANDALIG!!!!!!! dit is een zwart moment voor Curacao en yu di korsow!!.

  DIe project ontwikkelaar moet zich schamen!!! DIe hotel is echt niet nodig.
  weet iemand welke ontwikkelaar dit is? ( ik hoorde iets van new winds realty?)
  Minister Cooper moet zich ook schamen.
  Berguensa total !!

 9. auw wat vreselijk/ moeten ze het fort dan tenminste niet restaureren?

  ach vast niet, als ze de politiek maar genoeg afkoopgeld geven