• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Olie die is vrijgekomen door de weersomstandigheden van de laatste tijd, zorgt voor overlast in het Schottegat en de Annabaai. De kans bestaat dat de watersporters van de Heineken Regatta last van de olie zullen krijgen. Er wordt nu dan ook hard gewerkt aan een oplossing.

Door de heftige onweers- en regenbuien die tropische storm Tomas vorige week met zich meebracht, is er oude olie afkomstig uit de bodemlaag naar boven komen drijven. Ook olie die normaal in het westelijk, benedenwindse deel van de haven ligt, is vrijgekomen en de Annabaai binnen gedreven.

Klachten
Een aantal cruiseschepen klaagden begin deze week al over de olieoverlast. Zij moesten met zwart besmeurden boegen de haven verlaten. De watersporters en toeschouwers van de Heineken Regatta die aankomend weekend plaatsvindt, krijgen waarschijnlijk ook te maken met de olieproblemen.

Op zoek naar een oplossing
Om verdere klachten te voorkomen zijn de belangrijkste partners in de haven, Curaçao Port Authorities (CPA), Refineria Isla en Dok, rond de tafel gaan zitten. Samen gaan de partijen op zoek naar maatregelen om de zwerfolie in de haven tot minimum te beperken voor het aankomende Regatta-weekend. Inmiddels zijn de havenpartners begonnen met het opzuigen van de olie. Mocht dit plan niet slagen, dan bestaat de mogelijk dat de Annabaai en het Schottegat moeten worden afgesloten. Hierdoor zal de scheepvaart echter wel ernstig verstoord worden.

1 reactie op “Zwerfolie zorgt voor overlast”

  1. Het Groenste land van de Cariben………………….nobel streven.
    Vandaag is het nog het smerigste land van de Cariben.