• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Kabinet Schotte wil meer gebruik maken van groene stroom. Premier Gerrit Schotte maakte gisteren bekend dat hij wil dat het land in de toekomst niet langer afhankelijk is van fossiele brandstoffen. Volgens Schotte moet Curaçao meer de energie die de zon, wind en water opwekken benutten. 

De minister-president meent dat de leverancier van water en elektriciteit, Aqualectra, wel monopolie heeft op de distributie van elektriciteit, maar dit niet heeft op de productie. De premier sprak over de mogelijkheid van bewoners om zonnepanelen te gebruiken om energie op te wekken.

Groene leningen
Samen met de minister van Financiën, George ‘Jorge’ Jamaloodin, heeft Schotte al overleg gehad over eventuele kortingen op de import van milieuvriendelijke producten. Ook noemde de premier ‘groene leningen’ zodat mensen makkelijker zonnepanelen en dergelijke kunnen kopen.

 Toekomst
“Waar het ons om gaat is dat we ons voorbereiden op de toekomst. Fossiele brandstoffen als gas en olie worden schaars”, aldus Schotte. “We hebben een overvloed aan mogelijkheden voor natuurlijke energie. Daar moeten we gebruik van maken en in de Cariben het voortouw nemen. Curaçao moet het groenste land in de Cariben worden.” Als één van de eerste concrete punten noemt hij het vervangen van de windmolens in het windmolenpark.

1 reactie op “‘Het groenste land van de Cariben’”

  1. Klinkt fantastisch! Maar…..dan mag eerst de Isla dicht en opgeruimd worden. Ik zie links en rechts windmolens staan maar ze draaien nooit.
    Nergens in de wereld is de energie zo duur als op Curacao. AQUALECTRA is een schande en perst de gemeenschap uit door hun machts positie. Is totall niet nodig!
    Hoe meer alternative energie, de beter het is voor iedereen.