• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De PAR-fractie heeft vandaag in een brief aan minister-president Gerrit Schotte vragen gesteld over de benoeming van Lisa Dindial. De oud- gezaghebber werd benoemd als interim-hoofd van de Veiligheidsdienst Nederlandse Antillen (VNA), maar hier is nooit een officiële kennisgeving van uitgegeven, meent de PAR.

Dindial volgde Edsel Gumbs op die op non-actief werd gesteld, omdat hij informatie zou uitlekken. PAR-Statenlid Anthony Hollander geeft in de brief aan dat het ontslag van Gumbs alleen via de media naar buiten is gebracht. “We hebben hier nooit een officiële kennisgeving van gehad waar de redenen instaan voor dit ontslag.”

Screening
Ook de aanstelling van Dindial is niet formeel vastgelegd volgens Hollander. “Mevrouw Dindial is nu belast met het afronden van de screening van de ministers, wat te maken heeft met de staatsveiligheid. Is het dan niet meer dan logisch dat de oud-gezaghebber eerst zelf gescreend moet worden?” De drie vragen in de brief aan Schotte staan dan ook in het teken van deze benoeming. De fractie wil weten wanneer Dindial benoemd is en vragen om een kopie van het landsbesluit waarin haar benoeming geformaliseerd is. Tot slot wil de PAR een bevestiging ontvangen van de screening die Dindial heeft doorlopen. “Dit had al afgerond moeten zijn voordat ze werd benoemd bij de VNA.”

Dossiers
De aanleiding van deze brief zijn geruchten over bepaalde dossiers in het screeningproces die verdwijnen. “Wij worden constant benadert met speculaties van bezorgde burgers dat bepaalde figuren documenten en dossiers aan het ‘opschonen’ zijn om zo belastend bewijsmateriaal te vernietigen”, staat in de brief. Hollander vindt het ook een kwalijke zaak dat de oud-gezaghebber vaak naast de minister-president wordt gesignaleerd. “Als hoofd van de screening moet Dindial het gevoel van belangenverstrengeling uit de weg gaan. De afgelopen tijd is zij constant te zien aan de zijde van Schotte. Op deze manier komt zij niet neutraal en objectief over.”

1 reactie op “PAR betwijfelt benoeming Dindial”

  1. Ai ta tehi ku nos ta sigui un diskushon tokante sceening ku periodista nan,ku no ta spesifika ta kiko e stap nan ta kwa a tuma luga kwa parti no, kaminda esnan ku ta na altura ta doe mee ku politika partidista, kansando nos pueblo, laten wij di nivuo van discussie op nemen tot een aanwinst voor onze democratie !!!!!!!!!!