• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –Meer duidelijkheid, dat is wat PS-Leider Helmin Wiels eist van UTS. In een brief aan MAN-minister Charles Cooper (Verkeer, Vervoer, Ruimtelijke Planning) schrijft Wiels te willen weten hoeveel geld de buitenlandse investeringen van UTS hebben gekost.

De brief met dertig vragen over UTS, is het gevolg van het ontslag van UTS-directeur Paul de Geus dat Wiels gisteren heeft aangevraagd. De PS-leider heeft zich begin deze week erg kritisch uitgelaten over het beleid dat De Geus de afgelopen jaren bij UTS heeft gevoerd.

Suriname
De buitenlandse investeringen waar Wiels naar vraagt in de brief, zijn investeringen in Nederland, St.Kitts en Suriname. Hij wil weten wat dit tot nu toe heeft gekost en welk verlies er met deze investeringen is gemoeid. Vooral over de jointventure in Suriname, waar UTS onder de naam Uniqa opereert, is Wiels niet tevreden. Hij vraagt zich af hoe UTS aan concessie voor mobiele telefonie in Suriname is gekomen, en hoeveel geld daarmee gemoeid was. Daarnaast wil hij weten wie de directeur en partner is van Uniqa, hoeveel terreinen en mobiele telefoons hiervoor zijn aangeschaft en wie het businessplan voor het bedrijf heeft opgesteld.

Lokale activiteiten
In zijn brief aan Cooper staan ook vragen over de lokale activiteiten van UTS. Onder andere wordt er gevraagd naar de samenwerking met abonneezender TDS, de slechte kwaliteit van het mobiele internetnetwerk 3G, het Adslnetwerk en het fiber optic-netwerk van UTS. Wiels wil weten hoeveel geld in deze netwerken is gestopt en wanneer de kwaliteit verbeterd wordt. Om het plaatje compleet te maken wil de PS-Leider ook het fijne weten van de huidige financiële situatie en recente investeringen van het telecombedrijf.

www.versgeperst.com