• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Scholen die getroffen zijn door de tropische storm Tomas kunnen zich bij boekenleverancier Biblionef Curaçao melden voor nieuwe boeken. Biblionef helpt wereldwijd bij de ontwikkeling van kinderen in achterstandsgebieden door de verspreiding van leesmateriaal voor leerlingen.

Biblionef werkt met verschillende uitgevers samen om de verspreiding van kinderboeken onder de getroffen scholen mogelijk te maken. Veel Curaçaose scholen hebben na Tomas met waterschade te kampen. Honderden boeken zijn hierbij verloren gegaan. Biblionef is al enige tijd actief op Curaçao en besloot de getroffen scholen daarom de helpende hand te bieden.

Uitgevers en donaties
Dankzij de samenwerking met diverse Nederlandse uitgevers en door donaties organiseert Biblionef nu een inruilactie voor de beschadigde boeken. Voor extra opbrengsten organiseert de kinderboekenleverancier jaarlijks diverse boekenmarkten. De opbrengsten van deze markten worden in nieuwe projecten en in nieuw les- en leesmateriaal gestoken.

Weinig kosten
“Ik organiseer dit soort projecten al jaren voor de kinderopvang, scholen en crèches”, vertelt initiatiefneemster Renée Fuldauer. “Iedereen die met kinderen werkt kan in aanmerking komen voor boeken. Omdat ik in principe weinig kosten maak, kan ik op deze manier werken. De kosten worden allemaal net gedekt. De boekenmarkten brengen wel wat op en zorgen er tegelijkertijd voor dat minder draagkrachtigen een goed boek kunnen kopen.”

Interesse?
Scholen, crèches en andere geinteresseerden kunnen zich bij Biblionef melden via het e-mailadres biblionef.rf@gmail.com. Bellen kan natuurlijk ook, naar het nummer 434 3726.

www.versgeperst.com