• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Gerrit Schotte MFK Curacao nieuwsCURAÇAO – Het regeerakkoord is gistermiddag door de regeringspartijen MFK, PS en MAN ondertekend. Schotte liet tijdens de ondertekening van het nieuwe akkoord weten dat het verschil tussen het kabinet Schotte en de vorige regering duidelijk merkbaar zal zijn.

Het akkoord richt zich op het verhogen van de levensstandaard. Helmin Wiels liet weten dat de regering de handen uit de mouwen zal steken om dit te bereiken. De visie van de regering luidt als volgt: “Opdat Curaçao zich evenwichtig kan ontwikkelen moeten we rekening houden met de emancipatorische, sociale, economische en ecologische ontwikkeling.” Door werk te verzetten op het gebied van deze vier dimensies hopen de MFK, PS en de MAN een mooie toekomst voor ons eiland te bewerkstelligen.

Levensonderhoud
In het akkoord staan onder andere de kosten in verband met levensonderhoud centraal. Deze moeten verlaagd worden. Ook wordt aandacht besteed aan de noodzaak van het aanpassen van het wegennet. Daarnaast moet Curaçao het nieuwe fiscale systeem grondig evalueren om zo concurrentie te beperken.

Onafhankelijk, solidair en duurzaam
Onder de kop ´Curaçao, een onafhankelijk eiland, solidair en duurzaam’ heeft de regering het programma getekend in het gebouw van de ministerraad. Naast het regeerakkoord werd ook een gedragscode getekend door de regeringspartijen, aanwezige ministers en Statenleden.

3 reacties op “Nieuw kabinet wil verschil maken”

  1. Wat een dramatische ontwikkeling. Dit is geen regeerakkoord maar een sprookjesboek. Is al het geld wat door de schuldsanering is vrijgekomen al onder de tafel verdwenen ? Dit is te gek voor woorden. Wat een amateurs.

  2. Klinkt allemaal heel mooi hoor voor de gewone burger. Wederom alleen maar beloftes en gebakken lucht. Laten ze maar eens met concrete cijfers komen hoe ze dit allemaal gaan financieren. Investeren kost geld, en ik ben wel benieuwd of het land voldoende inkomsten heeft omdat te betalen.

  3. Er zal zeker een verschil zijn meer corruptie, meer racisme