• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Gerrit Schotte MFK curacao nieuwsCURAÇAO – Premier Gerrit Schotte bracht vorige week een bezoek aan de Dominicaanse Republiek. Dit werkbezoek riep vele vragen op omdat ons eiland midden in de ravage zat die de tropische storm Tomas naliet. PAR stelde dan ook enkele vragen over de reis aan de Statenvoorzitter Ivar Asjes.

Schotte sprak tijdens zijn bezoek aan de Dominicaanse Republiek met de Dominicaanse parlementsvoorzitter Reinaldo Pared Pérez en president Leonel Fernandez. Het gesprek met de president vond plaats in het presidentspaleis van het Caribische eiland. Hierin kwam naar voren dat beide partijen willen dat de banden tussen Curaçao en de Dominicaanse Republiek nauwer worden.

Afwezigheid premier
Dennis Jackson van de PAR heeft in een brief naar Statenvoorzitter Ivar Asjes aangegeven dat het volk van tevoren niet geïnformeerd was met het bezoek van de premier aan de Dominicaanse Republiek. Daarbij wordt het Schotte niet in dank afgenomen dat hij ons eiland slechts twee dagen na de storm verliet. De premier kon hierdoor niet aanwezig zijn bij de begrafenis van de Citro reddingsmedewerker Robert Willems. Schotte heeft Willems op deze manier niet als nationale held kunnen eren.

Dominicaanse Republiek?
Jackson vraagt zich ook af waarom de urgentie zo hoog was dat de premier de Dominicaanse Republiek moest bezoeken. Het land heeft nog geen eens een regeerprogramma en geen conceptbegroting over het jaar 2011.

1 reactie op “Vragen over Schotte’s werkbezoek”

  1. Gun de minister president ook zijn pleziertjes in Dominicaanse republiek