• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Logo Insel AirCURAÇAO – Relatief goedkope vluchten tussen Curaçao en Bonaire zijn voorlopig van de baan. Insel Air moet van de Curaçaose Luchtvaartautoriteiten zo snel mogelijk haar prijzen omhoog gooien. Of we daar nou zo blij mee zijn..?

Het management van de luchtvaartmaatschappij is schriftelijk verzocht haar ticketprijzen voor de vluchten tussen Curaçao en Bonaire naar een minimum van 150 gulden te verhogen. Eerder waren deze verkrijgbaar vanaf 100 gulden en daarmee concureerde Insel Air flink met maatschappijen als DAE.

Protesten en bezwaren
Volgens een persbericht van Insel Air is hen verzocht de prijzen op de route te verhogen omdat concurrerende maatschappijen die dezelfde vlucht aanbieden, hun beklag hebben gedaan bij de autoriteiten. “Wij zijn op de hoogte van de felle protesten van onze directe concurrent, DAE. Deze tracht via de protesten het, voor de bevolking van Curaçao en Bonaire, voordelige tarief ongedaan te maken.”

Concrete minimumprijzen
Om tot concrete prijzen te komen, moet de minister van Verkeer en Vervoer en Ruimtelijke Planning Charles Cooper een commissie samenstellen. Deze zal vervolgens de tarieven op de routes tussen Curaçao en Sint Maarten, Bonaire en Aruba moeten bestuderen.

4 reacties op “Hogere tarieven bij Insel Air”

 1. @ Edsel. Nou dat is dan simpel, afschaffen die wet! Het is toch van de zotte dat een regering zich bemoeit met minimumtarieven. Al wil een maatschappij ons vervoeren voor 10 gulden, dan is dat toch die maatschappij z’n probleem. Nogmaals, de vliegmaatschappijen zijn er voor de consument, en niet andersom.

 2. know your facts before you comment!
  het is de schuld van Insel Air dat er minimumtarieven tussen de eilanden bestaan. En dat passagiers nu zoveel moeten betalen.
  Het was Insel die in 2006 bij de regering ging janken, dat DAE veel te lage prijzen heeft waar zij niet tegen kunnen concureren.
  Sinds 2006 houden DAE, Tiara, Divi Divi, EZ Air zich dus netjes aan de wet, terwijl Insel zelf ‘misbruik’ maakt van door hun ontstane wet. Natuurlijk maken de andere maatschappijen dan bezwaar, want zij willen wel legaal bezig zijn! En geen oneerlijke concurrentie hebben.

 3. Dit is echt weer de wereld op z’n kop op Curacao. Over de hele wereld krijgen luchtvaartmaatschappijen dikke boetes als ze prijsafspraken (kartelvorming) maken, maar hier op Curacao gaat de minister dat wel even regelen omdat DAE loopt te janken. De luchtvaartmaatschappijen moeten er voor de consument zijn, en niet andersom.
  Ik ga vanaf nu DAE boycotten!

 4. laat ze ook meteen de airport tax bestuderen.. veel te hoog voor vluchtjes van 15 minuten