• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

tomasCURAÇAO –De regering heeft Reda Sosial de taak gegeven om alle huishoudens in kaart te brengen die kampen met grote schade. De organisatie heeft tot nu toe 320 huizen met problemen geregistreerd, maar verwacht op 500 uit te komen.

De bedoeling van deze ‘telactie’ is om duidelijk te krijgen wat de schade is en om aan de hand daarvan een plan op te stellen om de getroffenen te helpen. Volgens directeur Herman George heeft de organisatie minimaal 2,5 miljoen gulden nodig. “De kosten zijn tussen de drie- en zesduizend gulden per huishouden.”  George maakt zich overigens geen zorgen over de financiën. “Er is twee miljoen toegezegd door overheids-nv’s en de gisteren gehouden Mediaton heeft veel geld opgehaald.”

Koraal Specht
De wijk die er het ergste aan toe is, is Koraal Specht. Daar zijn door Reda Sosial 105 huishoudens geregistreerd die hulp nodig hebben. De organisatie bezocht ook Punda-Scharloo, waar 14 woningen zijn geregistreerd, Marie Pampoen (15), Otrobanda-Mundo Nobo-Wishi-Marchena (16), Muizenberg-Seru Fortuna-Steenen Koraal (30), Dominguito-Montana (20), Suffisant (15), Nuena Vista-Kanga-Dein-Juan Hato-Roozendaal (32) en Monte Karmelo (55).

Bijdrage
“Nu bekend is dat onze organisatie met deze actie bezig is, stromen de telefoontjes met meldingen binnen van mensen die hulp nodig hebben”, aldus de directeur. “Vandaag worden al bestellingen gedaan bij leveranciers en transportbedrijven zijn ingezet om spullen af te leveren.” Iedereen die een financiële bijdrage wil leveren kan dit doen door geld te storten op een van de volgende bankrekeningnummers: MCB: 0211, RBTT:1.04.17.362, Girobank: 47.00.51 of Orcobank: 1081810195, ten name van Reda Sosial.

www.versgeperst.com