• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

homo'sCURAÇAO – Menig homoseksueel en biseksueel persoon heeft gisteravond waarschijnlijk een klein feestje gebouwd. Afgelopen weekend vonden er besprekingen plaats over de emancipatie en gelijke rechten voor de LHBT-gemeenschap. Het overleg is succesvol verlopen en er is zowaar een homobeleid opgesteld.

De opkomst bij de miniconferentie was goed. Zo kwam de regering van Saba met een delegatie van zeven man en waren ook Curaçao en Aruba goed vertegenwoordigd. De besprekingen begonnen met presentaties van de verschillende eilanden over de situatie daar. Hieruit kwam onder andere naar voren dat Saba zich niet meer verzet tegen het homohuwelijk.

Goed resultaat geboekt
Uiteindelijk heeft het overleg een duidelijk resultaat opgeleverd en ondertekenden vijf eilanden, Sint Eustacius werd niet vertegenwoordigd, het Pink Orange-akkoord. Men hoopt dat de regering van Sint Eustatius in de toekomst alsnog het akkoord wil ondertekenen. In dit akkoord zijn zeven aandachtsgebieden opgenomen die moeten leiden tot gelijke behandeling van de homoseksuele gemeenschap.

Wat te verwachten
Één van de dingen die is vastgelegd, is dat er een centrum moet komen die emotionele, lichamelijke en geestelijke zorg en hulp biedt aan de LHBT-gemeenschap. Ook is er besloten meer informatie en educatie te verzorgen en zullen er een aantal mediaprojecten worden opgestart.

www.versgeperst.com