• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Je gaat al van kleins af aan naar school en je fantaseert over allerlei beroepen die je zou kunnen beoefenen. Dierenarts, politieagent of leerkracht? Weet jij niet precies welke studie je moet volgen om jouw droombaan te krijgen? Geen paniek, de Studie- en Beroepenmarkt helpt je graag een eindje op weg.

In het World Trade Center (WTC) gaat deze week voor de zeventiende keer de jaarlijkse Studie- en Beroepenmarkt van start.  Hier kun je alle informatie vinden over studeren en werken. De Studie- en Beroepenmarkt 2010 staat dit jaar in het teken van ‘Een nieuw land, een nieuwe toekomst’. De opening vindt dinsdag 9 november om 20.00 uur plaats. Niemand minder dan onze premier Gerrit Schotte geeft het startsein.

Aanwezigen
Bijna vijftig opleidingen, organisaties en bedrijven nemen deel aan de beroepenmarkt. Allen hebben zij een stand, geven zij workshops of zijn beschikbaar voor ‘speed daten’. Enkele aanwezige lokale opleidingen zijn de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA), de University of the Dutch Caribbean (UDC), de College of the Dutch Caribbean (CDC) en SBO Eliga Martier. De belangrijkste hogescholen en universiteiten uit Nederland zijn ook vertegenwoordigd en geven uitleg over de extra hulp die zij bieden aan Curaçaose jongeren die in Nederland een opleiding willen volgen.

Speed dating
Verschillende bedrijven hebben zich dit jaar ook opgegeven voor het onderdeel speed daten, waarin een scholier binnen enkele minuten de belangrijkste vragen over een beroep of sector kan stellen. Onder de deelnemers zijn behalve bekende hotels en resorts op Curaçao, ook de Maduro & Curiel’s Bank, Ocean Encounters en Spigthoff Advocaten en Belastingadviseurs.

Wie, waar, wanneer
De Studie- en Beroepenmarkt Curaçao vindt plaats op woensdag 10 en donderdag 11 november. De ochtenden zijn gereserveerd voor het bezoek van leerlingen van de laatste en voorlaatste klassen van het middelbaar onderwijs. Tussen 18.00 tot 22.00 uur zijn ook andere scholieren, docenten, ouders en andere geïnteresseerden welkom. De Studie- en Beroepenmarkt Curaçao wordt georganiseerd door Mon Art Productions onder leiding van de Kamer van Koophandel en Nijverheid. Dankzij sponsors en vrijwilligers is de beurs zoals elk jaar gratis.

www.versgeperst.com