• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De muggen vliegen ons de laatste tijd om de oren en het regenseizoen is nog niet eens voorbij. Het aantal Dengue-gevallen blijft dan ook stijgen. In oktober werden maar liefst 99 mensen getroffen door de ziekte. De overheid heeft nu een speciaal Dengueteam aangesteld.

Het bestaande bestrijdingsteam is uitgebreid met twaalf man die allen een intensieve trainig hebben gehad van enkele maanden. Hun belangrijkste taak is het inspecteren van huizen. Deguemuggen leggen hun eitjes in stilstaand water en het vinden van deze besmettingshaarden is van groot belang. Ons eiland telt rond de 60.000 huizen dus het team kan zijn borst vast nat maken!

2 reacties op “Dengueteam staat paraat”

  1. @Redriser:
    Dat ben ik niet met je eens. Sinds 2004 (toen het hele gezin gevloerd was door Dengue) komt de GGD regelmatig langs om te controleren. Ze bekijken dan ook de terreinen bij onze voor- en achterburen. Wij wonen achter het kabouterbos en hebben vreselijk veel last van muggen. Ook als wij bellen komen ze diezelfde dag nog langs. Wat ik wel vind, is dat er beste strenger opgetreden mag worden tegen mensen die niks aan de waarschuwingen doen. Wij zorgen er altijd voor dat de plantenbakken leeg zijn en dat er geen stilstaand water op ons terrein staat, maar helaas is niet iedereen zo…. DIE MENSEN mogen best wat harder worden aangepakt.

  2. “Een intensieve training van enkele maanden” om te kijken waar stilstaand water rond een huis staat?!?!?!? Laat me niet lachen zeg! Je denkt toch niet dat die ambtenaren ieder huis gaan controleren. Die rijden in hun dienstauto met airco een beetje door de wijken heen, maar komen er vooral niet uit. En dan aan het eind van de dag liegen hoeveel huizen ze wel niet gecontroleerd hebben. wat een onzin!