• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws Vers KortjeCURAÇAO – Het is verstandig voorlopig binnen te blijven. Het noodweer dat vanuit het niets is opgedoken, zorgde ervoor dat de straten binnen ‘no time’ weer blank stonden. De wijken Saliña en Mahaai staan in ieder geval weer onder water. Vooralsnog wordt ervan uitgegaan dat het ‘slechts’ een heftige bui is, die zo verder trekt.

9 reacties op “Opnieuw ernstige regenval”

 1. @ Femke. Er zal vast wel over nagedacht worden, maar het is totaal niet belangrijk. Nadenken over carnaval, seu, tumba en tambu festivals is veeeel belangrijker! Geef het volk “brood en spelen” en ze houden zich kalm. In ieder geval gaat het (ei)land feestelijk ten onder!

 2. Het was idd weer raak. De grond is nu zo verzadigd dat er modderstromen ontstaan naar de lagere weggedeelten. Hebben ze net alles opgeruimd, krijgen we wat weer. Ik vraag me af of er ooit is nagedacht over een gedegen afwateringssysteem? Zal wel niet.

 3. Gelukkig dat onze minister president hier is om hulp te biden toch..

  of zit meneer in de Dominicaanse Republiek?

 4. Dit zijn niet te voorspellen regenbuien. en ook niet met de sateliet.net als die van 1 op 2 novemebr. het is ook zo makkelijk om het af te schuiven.. helaas de grond is verzadigd dus elke “klein” buitje is al te veel. o ja het weeralarm di gisteren werd ingetrokken was terecht. heet weersysteem trok naar het noorden, en dit had voornamellijk ook met een stuwing te maken

 5. @ Churandi
  Ik denk dat het heel moeilijk is om in deze regio precies te kunnen voorspellen wanneer welke regio wat voor weer kan vewachten. Buien onstaan vaak plotseling, en zijn ook vaak lokaal. Het kan dus best zijn dat een weer-waarschuwing voor jou niet klopt, maar voor een andere regio weer wel. Op de website van de Meteo staat trouwens wel degelijk dat het de komende dagen onstuimig kan zijn.

 6. Opdoeken die meteo. Zitten er constant naast, als het gaat regenen hoor je ze niet of geven ze een verkeerd bericht en als het niet gaat regenen geven ze een weeralarm. Misschien wat terzakekundige mensen aanstellen!!!!

 7. centrum richtig penstraat ook niet meer te rijden,richting salina net een kolkende rivier.
  centrum staat het water ook ongeveer 10 cm hoog in de straatjes.

 8. Als je de satellietbeelden in de gaten houdt, kom je niet voor verrassingen te staan.
  Ik begrijp niet waarom we hier niet tijdig voor worden gewaarschuwd door onze Meteorologische dienst! Gistermiddag gaven ze een weer alarm af dat na een paar uur weer werd ingetrokken. Daar hebben we dus weinig aan.

 9. Sta Rosaweg staat ook weer blank. Brievengat is wel droog.