• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nog lang niet overal wordt homoseksualiteit getolereerd, maar verschillende homobewegingen in de Caribbean hebben nu een conferentie georganiseerd. Vertegenwoordigers van de BES-eilanden, Curaçao, Aruba en Sint Maarten zitten dit weekend rond de tafel om de emancipatie van deze groep te bespreken.

Samen met het Nederlandse COC zijn de vertegenwoordigers in bespreking over de prioriteiten en strategieën die nodig zijn om de emancipatie van de LHBT-gemeenschap te bevorderen. Lesbo’s, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders hopen hiermee de overheden van de zes eilanden duidelijk te maken dat zij ook recht hebben op gelijke behandeling.

Hiv en gelijke rechten
De conferentie is georganiseerd door de Curaçaose homobeweging Foko, de Nederlandse homobelangenorganisatie COC, het Overlegorgaan Caribische Nederlanders (OCaN) en het Caribbean Forum for Liberation and Acceptance of Genders and Sexualities (Cari-FLAGS), en vindt plaats in de Pink House in Otrobanda. Gisteren startte de conferentie, maar vandaag zetten de besprekingen zich voort. Onderwerpen als de bestrijding van hiv en gelijke rechten komen aan bod.

Hopelijk resultaat
De verschillende bewegingen hopen dat deze besprekingen zullen resulteren in de ondertekening van het Pink Orange-akkoord. Een akkoord waarin alle besproken zaken worden vastgelegd. Een dergelijke bespreking is voor homoseksuelen op zichzelf al een vooruitgang. Het is namelijk de eerste keer dat zoiets plaats vindt.

www.versgeperst.com