• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De San Francisco Giants zijn door premier Gerrit Schotte uitgenodigd om een weekendje vakantie te vieren op Curaçao. Is het goed dat de minister-president de Amerkaanse honkbalkampioenen naar ons eiland haalt, terwijl zoveel bewoners nog met de nare gevolgen van Tomas te maken hebben?

De 34-jarige Dennis vraagt zich af wie de vakantie voor de honkbalsterren gaat betalen. “Gaat dit van ons belastinggeld betaald worden of bekostigen deze miljonairs hun eigen trip? Ik vind het leuk en aardig dat de premier Hensley Meulens en zijn team wil uitnodigen, maar ik denk dat er belangrijkere dingen zijn waarmee hij zich nu bezig moet houden.”

Toerisme
Of de komst van de Giants het toerisme zal bevorderen is volgens de 42-jarige Sheila niet zeker. “Ik hoop dat de spelers Curaçao goed promoten in de V.S. en dat we meer toeristen vanuit San Francisco krijgen, maar dat wordt afwachten. Ik vind de timing alleen heel vervelend. Veel bewoners en bedrijven hebben nog met de gevolgen van Tomas te maken en het is dan gewoon raar om een buitenlandse ploeg naar het eiland te halen zodat zij lekker vakantie kunnen vieren.”

Geld doneren
De 25-jarige Lisa heeft er geen problemen mee, zolang de spelers wat geld voor de slachtoffers van Tomas doneren. “De profhonkballers worden heel goed betaald in de V.S., dus ze kunnen zeker een paar dollars hier achterlaten. Ik gun deze jongens zeker een leuke vakantie op ons eilandje, maar ik hoop dat er ook aan de slachtoffers van de storm gedacht wordt.”

Hensley Meulens
De Giants werden door Schotte uitgenodigd omdat Hensley Meulens, de eerste Curaçaose honkbalprof, bij de club in dienst is als slagcoach. Of de spelers van de Giants naar ons eiland komen is nog niet bekend, maar Meulens zal zondag wel bij een Teleton voor de slachtoffers aanwezig zijn. Meulens wordt zaterdagavond eveens door de Curaçaose overheid geëerd tijdens een bijeenkomst in het Renaissance Hotel.

www.versgeperst.com