• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Rector Miguel Goede van de Universiteit van de Nederlandse Antillen is vandaag akkoord gegaan met het advies van de commissie omtrent het aanstellen van twee nieuwe decanen. Met de beslissing van de rector komt een einde aan het maandenlange getouwtrek rondom de decanen.

Hoewel Goede de overwegingen van de commissie niet op alle punten onderschrijft, heeft de rector uiteindelijk toch besloten het advies van de commissie op te volgen. De commissie gaf in een rapport aan dat de voorkeur uitging naar interne kandidaten Elisabeth ‘Liesbeth’ Echteld en Francis de Lanoy. Zij zouden aan de slag gaan bij respectievelijk de Algemene Faculteit en de Sociaal-Economische Faculteit.

Meetbare doelstellingen
Conform het advies van de commissie krijgen de nieuwe decanen een reeks meetbare doelstellingen mee gedurende hun decanaat. Aan de hand hier van kan op termijn hun functioneren beoordeeld worden. Een van de primaire taken van de nieuwe decanen wordt de voorspoedige afronding van het lopende accreditatieproces.

Touwtrekken
Uit de keuze van Goede blijkt dat ook de rector het touwtrekken rondom de aanstelling van de nieuwe decanen meer dan zat is. In eerste instantie koos Goede voor twee externe kandidaten, hierdoor ontstond veel onrust op de universiteit. Volgens de rector was de aanstelling van de externe kandidaten echter noodzakelijk, om de nodige cultuurveranderingen door te passen op de universiteit. De rector zet met zijn keus zijn eigen ego opzij en kiest voor een rustige en stabiele relatie met de docenten van de UNA.

www.versgeperst.com