• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ConstanciaCURAÇAO – Hoofd van Milieudienst, Urwin Sillé, ontkent dat hij op non-actief is gesteld. Dit zou gebeurd zijn na verschillende klachten over zijn functioneren. Sillé meent dat hem geen blaam treft. “Ik ken de wet en doe mijn werk goed.”

Het hoofd is ter beschikking gesteld door minister Jacinta Constancia van Gezondheid, Milieu en Natuur. Ter beschikking stellen betekent dat hij wel beschikbaar is voor de functie van Hoofd Milieudienst en mag waarnemen, maar geen beslissingen neemt. Klachten over zijn functioneren en relaties met personeel waren de aanleiding voor Constancia. Zij maakte dit gisteren bekend tijdens de persconferentie van de Raad van Ministers.

Klachten
Aanstaande maandag heeft het hoofd een gesprek met de minister. Daarna wordt duidelijk welke stappen er worden ondernomen. Het is niet de eerste keer dat Sillé in opspraak komt. In 2007 waren er tal van klachten over zijn functioneren. De manier waarop het hoofd met zijn personeel omsprong was toen een knelpunt.

Spanning
Het toenmalige Bestuurscollege besloot om hem op een zijspoor te zetten. Maar FOL-Leider Anthony Godett vond dat Sillé een tweede kans verdiende. Dit zorgde voor spanning bij het personeel, die een brief stuurde naar Constacia, toen gedeputeerde van Volksgezondheid en Sociale Zaken. Ondanks dat het personeel in deze brief aangaf niet op zijn terugkomst te wachten, werd Sillé in februari van dit jaar weer aangesteld als hoofd van de milieudienst.

www.versgeperst.com