• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws paginaweergaves versgeperst.comCURAÇAO – Versgeperst.com is geen kleintje meer. Twee jaar geleden, kort na de oprichting, gaf orkaan Omar grote bekendheid aan de website, zowel op Curaçao als in Nederland. Er zijn sindsdien bijna 3800 berichten gepubliceerd. Deze week steeg het aantal paginaweergaves tot in de zeven cijfers!

Heel Curaçao is al dagenlang in rep en roer door tropische storm Tomas. Ook de redactie van Versgeperst.com werkt met man en macht om iedereen zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Op de achtergrond tikken de webstatistieken door en afgelopen dinsdag bleek Versgeperst.com de eerste miljoen paginaweergaves te zijn gepasseerd.

Geen jaren, maar statistieken
Richten de meeste bedrijven zich op hun zoveeljarig bestaan, een website telt bezoekers en paginaweergaves. De teller van Versgeperst.com staat nu op een miljoen paginaweergaves en honderdvijftigduizend unieke bezoekers. Bezoekers komen vooral uit Curaçao en Nederland, maar ook in Amerika en België leest men geregeld de nieuws-, sport- en lifestyleberichten.

Redactie nu ook vaste vorm
Zes studenten Journalistiek uit Tilburg hebben in september 2008 de website Versgeperst.com opgericht. Drie maanden lang hebben zij bloed, zweet en tranen geïnvesteerd in de multimediale nieuwsvoorziening. In de negen maanden daarna vonden de overname en de voorbereidingen voor de herstart plaats. Vier stagiaires en een van de oprichters als interim hoofdredacteur gaven deze herstart vorm. Tegenwoordig heeft de redactie van Versgeperst.com een vaste kern bestaande uit hoofdredacteur Jasna Dušinović en chefredacteuren Leoni Leidel-Schenk, David Dovale en Elisa Koek, respectievelijk van de redacties Nieuws, Sport en Lifestyle. Ook werken bij Versgeperst.com voortdurend twee of drie stagiaires.

Plannen genoeg
Directeuren Jarrod en Mirjam Bernadina zijn zeer tevreden met het eerste miljoen. “Dit is nog maar het begin, we hebben allerlei plannen om de website uit te breiden. We streven naar een bezoekersaantal dat relatief gezien vergelijkbaar is met dat van NU.nl in Nederland. Natuurlijk moet Internet op Curaçao dan nog wel veel vanzelfsprekender worden. Wij vinden het geweldig om bij te dragen aan de digitalisering van het eiland.”

3 reacties op “Versgeperst.com een miljoen paginaweergaves”

 1. Gefeliciteerd met deze miljoen. Zelf heb ik deze site sinds kort in de werkbalk favorieten en kijk er dagelijks op. Ik zit er inmiddels over te denken om hem ook op onze pagina te plaatsen.
  Grt. uit het koude, natte Nederland.
  K&E

 2. Gefeliciteerd mensen! Echt top gedaan (en aan het doen)!!

 3. Maandagavond zaten Sander en ik op mijn porch van een biertje te genieten en kwam het begin van Versgeperst.com ter sprake. Op dat moment konden we nog niet vermoeden dat het de dag daarna zo’n drukke dag voor jullie zou worden.
  Jullie hebben de ontwikkelingen rond Tomas erg goed verslagen!

  Blijf dicht op het nieuws zitten, want dat ligt de kracht van het medium waarin jullie opereren.