• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Gerrit Schotte MFK curacao nieuwsCURAÇAO – Gerrit Schotte liet gisteren weten dat de regering van de Jongh-Elhage drie contracten getekend heeft met olie-exploitatiemaatschappijen. De documenten blijken echter verdwenen te zijn. De premier meldde dit tijdens de openbare vergadering van de Staten.

Twee van de olieboringcontracten zijn verlengd met elk drie jaar, alleen zijn de betreffende documenten zoek.  Schotte staat er op dat de documenten boven water komen omdat het publieke documenten zijn. De premier benadrukt dat de vorige regering geen conceptwetten zou opstellen en geen contracten zou tekenen of verlengen als er geen concrete aanwijzingen waren van olievondst.

Huichelarij
Helmin Wiels van Pueblo Soberano beschuldigde de oppositie van huichelarij. Wiels meent dat de PAR-fractie goed weet wat er gaande is omdat het gebeurde toen zij aan de macht waren. Premier Schotte heeft de Statenvoorzitter gevraagd om de vergadering te schorsen tot dat de documenten terecht zijn.

3 reacties op “Documenten olieboringen zoek”

 1. Kom op Ikku,
  Ik ben pro PAR !
  PAR heb hele goede dingen gedaan voor Curacao.Hierbij hoorde ook het nemen van maatregelen die je minder populair maakt bij het volk. Kijk maar naar laatste verkiezing.
  Maar laten we wel eerlijk wezen.
  We hebben het hier niet over een pakje boter of een lullig documentje dat kwijt is.
  Het gaat om documenten die het toekomst van ons land kan bepalen.
  Dus als dit onder leiding van PAR is gebeurdt ,is PAR ook verantwoordelijk, dat alle gegevens boven water komt en/of goed wordt overgedragen.
  Landen voeren oorlog tegen elkaar, als ze alleen maar denken dat er mischien olie in de grond zit. Er zijn landen die rijk zijn aan grondstoffen maar die tot de de allerarmste van de wereld behoren ,omdat een aantal politicus wurg contracten hebben getekend met multinationals.In vele gevallen om zelf beter van te worden.
  Dat laatste hoop ik niet ,maar vind dat de verantwoordelijke met de billen bloot moet en dat zoiets belangrijk heel tranparant moet worden behandeld .

 2. Hé daar is Helmin Wiels ook weer. Heb hem de laatste dagen gemist en hem niet gehoord over de Makamba’s die volop hulp verleenden aan de getroffen bewoners van Curacao.
  Ook heb ik hem niet gehoord over de geldinzamelingsacties in Nederland. Over huichelaar gesproken, wat is deze man toch verschrikkelijk fout.

 3. Dit is wel erg goedkope politiek,
  Zonder de stukken is er geen bewijs, zonder bewijs is er niemand schuldig.
  Wat schotte doet is maar zo lang mogelijk publike schade aan de PAR berokken, als pemier van het land zou je toch wijzer verwachten…