• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Peter Stuyvesant College, Römer School, Schotborg School en Piar School blijven tot en met maandag dicht wegens de geleden schade. De andere scholen gaan morgen weer open. Dit maakte de overheid vandaag bekend tijdens een persconferentie.

De vier genoemde scholen zijn er nog niet klaar voor om de kinderen te ontvangen. Er wordt met man en macht gewerkt om de puinhopen op te ruimen, zodat er weer lessen gevolgd kunnen worden.

370 meldingen
Tijdens de persconferentie waarbij minister Charles Cooper van Infrastructuur, minister Jacinta Constancia van Gezondheid, Milieu en Natuur en minister Abdul Nasser El Hakim van Economische Zaken aanwezig waren, werd bekendgemaakt dat 370 mensen melding hebben gemaakt van geleden schade. Volgens de politie heeft lang niet iedereen de schade aangegeven en zij schatten dan ook dat minimaal 1000 huishoudens getroffen zijn door Tomas.

2 miljoen gedoneerd
Om de hardst getroffenen te helpen, hebben een aantal overheids NV’s geld gedoneerd. “Het totale bedrag is op dit moment 2 miljoen gulden”, aldus minister El Hakim. Het geld wordt gestort op een speciaal daarvoor geopende rekening, welke beheerd zal worden door stichting Reda Sosial. De stichting zal komende week het rekeningnummer bekendmaken met het verzoek om zoveel mogelijk te doneren voor de slachtoffers.

Verzekeringsmaatschappijen
Iedereen die goed verzekerd is, wordt verzocht om de schade te verhalen bij de verzekeringsmaatschappij. Het door de overheid beschikbaar gestelde geld is alleen voor de armste laag van de bevolking. “Zij krijgen hulp bij aanschaf van de meest belangrijke dingen, zoals bedden, matrassen en dergelijke”, laat El Hakim weten.

www.versgeperst.com