• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

curacao nieuws tomas zuikertuintjeCURAÇAO – Vele winkels, bedrijven en supermarkten hielden vandaag hun deuren gesloten door de schade die Tomas heeft aangericht vannacht. Ook horecagelegenheden bleven niet gespaard. “We hopen het weekend weer open te gaan”, liet een medewerker van restaurant Omundo twijfelachtig weten.

“We zijn al de hele dag aan het schoonmaken, maar het duurt nog wel even voor we weer open kunnen”, gaat de medewerker van het getroffen Omundo verder. “Er is geen grote schade, maar vooral veel water.”

Tot de bovenbenen
Bedrijfsleider van café de Heeren Mark Oenema maakt zich zorgen over zijn buren. “Het water kwam vanuit de Tropen, langs ons, allemaal bij Omundo terecht. Hier stonden we al  tot onze knieën in het water, maar daar kwam het tot je bovenbenen. Ik ben even wezen kijken en het was echt een ravage.”

Veiligheid
Cafe de Heeren gaat naar alle waarschijnlijkheid morgen weer open. “Alles is net schoon, maar voor de veiligheid van het personeel blijven we vanavond nog wel dicht. Afhankelijk van het weer, gaan we morgen weer open en komt Juni Juliet als vanouds optreden.”

Morgen weer open
Ook de horecagelegenheden aan het strand kregen het behoorlijk te verduren. “Er was ontzettend veel modder”, vertelt een medewerker van Zanzibar. “ Alles is nu schoon en we hebben geen grote schade. Er zijn nu voorzorgsmaatregelen genomen voor het geval dat het weer gaat regenen en we hopen morgen dan weer open te gaan.’

Greppels
“Het strand is net een gatenkaas”, vertelt een medewerker bij Mambo Beach. “Er stroomt water vanaf de parkeerplaats het strand op en er zijn greppels van een halve meter. We gaan zo vergaderen of we vanavond het restaurant opengooien, maar het strand moet eerst worden geëgaliseerd. Dat doen we morgen als het weer het toelaat.”

Weinig last
In Punda is de situatie een stukje beter dan op de rest van het eiland. Beachclub Moon is vandaag gewoon open. “We hebben vanavond een bruiloft dus zijn gewoon geopend. Er is een beetje stroomstoring geweest, maar verder hebben we weinig last gehad.”

Afhankelijk van het weer
Ook het Pleincafe lijkt te zijn gespaard. “Het terras zit bomvol. We hebben alleen op buiten wat wateroverlast gehad, maar binnen helemaal niks.” Bij restaurant Mundo Bizarro staat het team paraat voor het geval het weer slechter wordt. “We zijn nu open, maar het is afhankelijk van het weer. We wachten het af.”

www.versgeperst.com