• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  curacao nieuws tomas handelskade orkaan stormCURAÇAO – De berichten over de schade vanwege Tomas blijven binnenstromen. Bij Kabouterbos en Muizenberg zijn dammen doorgebroken. Hierdoor lopen nog meer wijken onder water.

  Naast de muur bij het Adventziekenhuis die ingestort is, heeft ook een muur bij het Peter Stuyvestant College het begeven. Bij veel huizen zijn de omheiningen bezweken en wijken lopen vol omdat mensen de rooien hebben dichtgegooid. Bedrijven worden niet gespaard bij de waterschade. Alle MCB banken zijn zelfs dicht tot minimaal 12:00 uur. Ook de pinautomaten van alle banken werken niet.

  Hulpdiensten
  Militairen van het Commando der Zeemacht in het Caraïbisch Gebied staan paraat om de lokale autoriteiten te ondersteunen bij de hulpwerkzaamheden. Op dit moment staan twee pelotons van de Landmacht op Marinebasis Parera gereed om ingezet te worden.

  Gasfles
  Naast de overstromingen is de kustwacht bezig met een gasfles van ongeveer 4 meter uit de zee te vissen. De gasfles is gespot bij Mari Pampoen en het is een raadsel hoe het daar terechtkomt.

  www.versgeperst.com