• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws tomas orkaan stormCURAÇAO –  Tomas heeft meer schade achtergelaten dan verwacht. Versgeperst.com maakte beelden en roept iedereen op foto’s of filmpjes in te sturen. We hebben zojuist videomateriaal ontvangen van Zuikertuintje en werken dit bericht voortdurend bij met nieuw beeldmateriaal.

Stuur jouw bestanden naar redactie@versgeperst.com of klik hier om ze te uploaden.

 

 


 

 

 


 


 

curacao nieuws tomas handelskade orkaan storm

Handelskade stroomt over (Jan Simon)


10 reacties op “Beelden Tomas op Curaçao”

 1. komen er ieder jaar tornado’s voor en in februari ook?
  anwoordt alsjeblieft
  groetjes amber

 2. ik dacht dat het wel mee zou vallen , dat de storm tomas jullie voor bij zou gaan nu ik de fotos ziet vind ik dat heel erg . Vooral om dat mijn zoon daar ook woont en ik nog niets van hem heb gehoort.

 3. En dan te bedenken dat dit maar de staart van een tropische storm was..

  Indien een orkaan Curacao zal treffen dan zal het eiland meteen maanden land\g een rampgebied worden.

 4. Ziet er allemaal heftig uit, wij komen regelmatig op Curacao en hebben ook wel eens forse buien meegemaakt maar dit is erg.
  Helemaal omdat er ook doden bij te betreuren zijn, onze gedachten en medeleven gaat hierbij naar hun familie en naasten.
  Ook voor de mensen die waterschade hebben opgelopen in hun woning/ bedrijf of vervoermiddel is dit verschrikkelijk, wij weten dat juist in de eest getroffen wijken veel mensen wonen in niet zulke luxe en confortabele woningen en juist dez zijn natuurlijk kwetsbaar.
  Een ander bijkomend iets is natuurlijk ook het feit dat Curacao net een zekere mate van zelfstandigheid heeft en dan direct zoiets voor de kiezen krijgt.
  Wij wensen alle betroffenen veel sterkte toe bij het herstel van de chaos op dit mooie eiand.

 5. De gaos die de vorige schrijfster benoemd deel ik niet met haar, natuurlijk is de infra stuctuur niet als de onze , de grond is daar bijvoorbeeld keihard en moeilijk bewerkbaar.De mensen zouden inderdaad wat betere wegen kunnen krijgen, maar tegen dit soort buien ook mindere zijn geen wegen bestemt.Wat vorig jaar mooi af was, liggen nu weer de gaten in de zon erop, het zijn de weer uiterste die ook aan dit alles een rol speelt. Maar als je al 26 op het eiland komt, dan zie je het beter worden.En ik heb de mensen zien buffelen in de greppels, in de bloed hete zon op hun hoofd, met de hand en het geulen systeem weer vrij maken echt waar, zon water zijn de beste middelen om het groen weelderig te doen groeien, zeker in die greppels, waar je aan het eind van de maand klaar bent kan je de nieuwe maand weer van voor af aan beginnen, het is niet als ons blubberlandje je rijd er langs met de trekker en je trekt machinaal een nieuwe slaaot , dat kan daar niet.
  Maar als je de grond samenstelling kent dan heeft er gewoon een kleine ramp plaats gevonden, er is nu zoveel water gevallen dat de straat (te zien) bij suikertuintje een RIVIER was, laat staan in de wijken die niet op beeld zijn geweest in de lage gebieden.Het was echt erg.Ik heb een onweer mee gemaakt daar , hier zouden de kranten er vol van staan, Dus respect allemaal voor de water overlast die daar geweest is. Dit was niet zo maar een onweers buitje, ik leef mee met alle mensen op de Antillen en overal op de wereld het zal je maar gebeuren.

 6. Ach, die Baselmans toch weer. Alles wat hij niet zélf heeft geschreven, mét alle ‘spelvauten’ van dien is toch niet interessant voor hem. Dat de man zoveel boeken heeft geschreven, bevreemdt mij. Hij zal na zoveel boeken toch wel IETS van de taal hebben geleerd?? Ik heb er niet één gelezen, maar hij zal toch wel een team om zich heen hebben dat zijn taalgebruik corrigeert? Hoop ik? Toch? Please?

  Maar nu even serieus: ik ben het volledig met Karolien eens. Hoe is het mogelijk dat hij de persoonlijke ellende van mensen tijdens dat noodweer zo bagatelliseert!

 7. Geen noemenswaardige problemen ? vertel dat de familie van de overledenen maar John en aan al die mensen die wel getroffen zijn door dit noodweer en ik ken er een aantal die hun huisraad en auto gewoon kwijt zijn.

  Ik weet dat je je overal mee moet bemoeien want ik kom je naam overal tegen en ben het ook vaak met je eens maar deze keer dus absoluut niet.

 8. Reeds twee doden gevallen, mensen die hun bed uitgedreven zijn, zijn dat geen noemenswaardige problemen???? Niet iedereen heeft “gewoon” electra en telefoon. Over gebrek aan water kan niemand klagen…..

 9. We wonen nu al 30 jaren op Curacao en de regen die we nu hebben komt vrijwel elk jaar voor. De gaos komt omdat de overheid haar verplichtingen niet nagekomen heeft de afgelopen jaren al alle afvoe, riolering en vele geulen zijn kompleet dichtgeslibt.

  Getroffen door een orkaan is niets ander als een normale harde regenbui die we jaarlijks dus krijgen en de bliksem is een normaal verschijnsel op deze tijd van het jaar.

  Nu lijkt of we tenonder gaan maar de elektra, water en telefoon/ADSL werken normaal en zijn er geen noemenswaardige problemen.

  Het is triest dat onze familieleden onnodig in angst worden gebracht en was wel verplicht onze kinderen en familie te bellen om hun gerust te stellen.
  Stop met al die sensatie en stel mensen gerust svp met ons gaat het goed al is het nu wat nat.

 10. Dit is geen grapje meer! Ik hoop dat m’n ouders weinig last hebben van overlast, want het ziet er ernstig uit!