• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

LokoBusCURAÇAO – Een steekpartij in de loko-bus heeft zaterdag het leven van een 17-jarige jongen gekost. Dennis Henriquez, eigenaar en chauffeur van de bus, zette het slachtoffer en zijn vrienden uit de bus nadat hij geen sporen van bloed zag. Heeft de chauffeur juist gehandeld? Hoe zou jij hebben gereageerd?

Versgeperst.com ging de straat op om te kijken wat mensen van het voorval vinden. “Ik begrijp het niet helemaal”, zegt de 48-jarige Simon. “Hoe kan de chauffeur geen bloed hebben gezien? Die jongen was toch gestoken? Ik durf niet te zeggen hoe ik in zo’n situatie zou reageren, maar het lijkt me logisch dat je de politie belt en ervoor zorgt dat die jongen hulp krijgt. Hij is in jouw bus, dus hij is jouw verantwoordelijkheid.”

‘Het klopt niet’
De 34-jarige Ruud vindt dat het verhaal niet klopt. “Ik heb gehoord dat de chauffeur gezegd heeft geen bloed op de jongen of in de bus te hebben gezien, maar ik vind dat heel raar. Ik was er natuurlijk niet bij, maar ik heb verstand van steekwonden en als die jongen in zijn borst is gestoken, zou je zeker bloed moeten zien. Al had hij een donker t-shirt aan, je zou zien dat het nat is en ook zijn hand zou onder het bloed moeten zitten. Persoonlijk vind ik dat het verhaal van de chauffeur niet klopt.”

‘Heel erg triest’
“Ik heb nog zoveel vragen”, reageert de 55-jarige Carla. “Het was een feest voor jongeren toch? Waar was het toezicht? Hoe kan het zijn dat ze aan het drinken waren? En ik kan me niet voorstellen dat de chauffeur geen bloed heeft gezien als die jongen inderdaad in de bus al gestoken was. Ik kan niet zeggen wat ik zou hebben gedaan, want iedereen reageert anders in zulke situaties. Ik vind het gewoon heel erg jammer dat een 17-jarige jongen onnodig is gestorven. Het is heel erg triest en het had niet hoeven gebeuren.”

www.versgeperst.com