• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

LokoBusCURAÇAO – Dennis Henriquez, de eigenaar en chauffeur van de loko-bus waar afgelopen zaterdag een dodelijke steekpartij plaatsvond, wist pas een uur later hoe ernstig het slachtoffer getroffen was.

Volgens een eerdere reactie van Reginald Huggins, woordvoerder van de politie, had de chauffeur ‘de jongeren nooit aan hun lot mogen overlaten’. Maar volgens Henriquez was dit niet het geval. “Ik heb de jongeren er niet direct uitgezet na de steekpartij. De afspraak was dat ik ze om 00.00 uur zou afzetten op de rotonde bij de Caracasbaai. Ik zag een jongen op de grond zitten met drie vrienden om hem heen. Toen ze mij vertelden dat de jongen was neergestoken, heb ik gelijk aangeboden om hen naar de poli te brengen.”

Geen bloed
Volgens Henriquez gaven de vrienden aan dat het niet zo ernstig was en dat ze hun vriend zelf wel naar het ziekenhuis zouden brengen. Zelf zag hij ook geen sporen van bloed in de bus of op de jongen. “Op dat moment heb ik inderdaad gezegd dat ze uit de bus moesten verdwijnen, een vechtpartij is niet goed voor mijn imago.”

Telefoontje
Een uur later kreeg Henriquez een telefoontje binnen dat het slachtoffer was overleden. Ondanks dat de chauffeur aangeeft erg overstuur te zijn, voelt hij zich niet schuldig. “Je verwacht niet dat vrienden elkaar op een verjaardagsfeest neersteken.”

1 reactie op “‘Ik zag nergens bloed’”

  1. Je verwacht ook niet als je iets gaat mankeren dat de buschauffeur zijn keutel intrekt en geen aktie onderneemt, geen woorden voor!