• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Oppositiepartij PAR zet vraagtekens bij het optreden van premier Gerrit Schotte rondom het ontslag van het hoofd van de Veiligheidsdienst van de Nederlandse Antillen (VNA). De partij vindt de acties van de premier in deze zaak hoogst verdacht en schadelijk voor het imago van het land.

PAR-lid David Dick vertelt dat de oppositiepartij het vertrouwen in de screening van de ministers helemaal verloren heeft. “Eerst geeft Schotte ons verkeerde informatie door te vertellen dat de screening al is afgerond, vervolgens blijkt dat de screening nog in volle gang is en wordt het hoofd van de veiligheidsdienst op staande voet ontslagen”, stelt het PAR-lid. Dick vindt het dan ook uiterst verdacht dat juist op het moment dat de screening in volle gang is, het hoofd van de veiligheidsdienst op non-actief wordt gesteld. “Wat heeft Schotte te verbergen?”, vraagt Dick zich af.

Parlement van vertegenwoordigers
De oppositiepartij is het vertrouwen in de screening inmiddels volledig kwijt. De geloofwaardigheid en het imago van Pais Kòrsou zijn zowel lokaal als internationaal ernstige schade toegedaan door de problemen rondom de screening. Dick stelt dan ook voor dat de screening van de ministers wordt overgenomen door een parlement van vertegenwoordigers van de maatschappij. Met Schotte aan het hoofd van de VNA heeft de PAR geen vertrouwen meer in het screeningsproces.

5 reacties op “PAR zet vraagtekens bij rol Schotte”

 1. Inderdaad heel raar.. na al het gedraai en gelieg van Schotte en ontslaan van de VNA baas is er nu opeens niets aan de hand????? HEEL VREEMD!!!

 2. Ik vraag mij af, of alle politici bij PAR heiligen zijn, ook diegenen die reeds vast gezeten hebben. Kennelijk heeft de mensen van PAR last van de balk dwars door hoofden vandaar
  zoveel woorden over de splinter.

 3. Ik ben zeer benieuwd hoe Wiels zich hieruit redt. Tot op heden is het slechts bla-bla gebleken, in staat mensen tegen elkaar op te zetten ipv. ‘binden’.
  at W. betreft heb ik geenprettig gevoel. Ik heb hem bijv. ook nog niet gehoord over het meer dan uitstekend idee van het BC van Aruba om de pensioenen aan te passen aan het bedrijfsleven niveau. Dus dat wil zeggen o.a. pensioen pas op je 60e net als ieder ander individu,.

 4. Laten we maar kijken of Wiels inderdaad waar is voor zijn geld..

 5. Dit hele gebeuren is een enorm wespennest aan het worden waar Mevr. Dindial haar hand in gaat steken, ik wens haar dan ook veel sterkte. De geloofwaardigheid van de VNA, de regering en het land staan zowel nationaal als internationaal op het spel. Overigens moet vermeld worden dat de heer Wiels dit afgelopen zaterdag ook al gezegd heeft. De VNA werkt veel samen met internationale veiligheidsdiensten. Deze samenwerking kan door dit hele gebeuren ook op de tocht komen te staan.
  Mocht de screening objectief afgerond worden ben ik er bijna zeker van dat sommige ministers naar huis moeten worden gestuurd. Maar de vraag is dan door wie??? Door hunzelf? In dit specifieke geval zou de PS wel eens de doorbraak kunnen geven door aan hun prinicpes vast te houden aangaande corruptie en belangenverstrengeling, en dus niet in een coalitie te willen zitten met “foute” ministers, waardoor zij zich uit de coalitie terugtrekken en het kabinet zal vallen.