• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Joran van der SlootCURAÇAO – Joran van der Sloot zou zelf het initiatief hebben genomen om geld te vragen aan de moeder van Natalee Holloway in ruil voor de locatie van het lichaam van Natalee. Dit in tegenstelling tot wat Joran beweerde in een interview met De Telegraaf.

Dit blijkt uit e-mails van Joran die de moeder van Natalee Holloway zondagavond liet zien in het misdaadprogramma van Peter R. de Vries. In het desbetreffende Telegraaf-interview met John van den Heuvel vertelt Joran dat haar ouders aanboden te betalen voor de vindplaats van het meisje. In de aflevering van Peter R. de Vries wordt duidelijk dat Van der Sloot het eerste mailcontact maakte.

Afpersing
In maart 2010 vroeg hij via de Amerikaanse onderzoeksjournaliste Greta van Susteren om ‘iets’ voor te stellen aan de advocaat van Beth Holloway, de moeder van Natalee. Aan de advocaat laat hij vervolgens weten dat hij 250.000 dollar wil in ruil voor de plek waar Natalee is begraven. “Dit is een pijnlijke situatie voor iedereen, daarom wil ik de waarheid vertellen,” aldus Van der Sloot in zijn e-mail. Zijn eis is dat alles geheim moet blijven. Hij wil dit allemaal vastgesteld zien in een contract.

Persoonlijkheidsstoornis
Dezelfde dag mailt de advocaat terug met het verzoek om details. Van der Sloot antwoordt dat niet hij, maar vrienden het lichaam hebben begraven. “Ik ben vorige week nog naar de plek geweest om medeleven te betuigen. Het voelde aan alsof Natalee er nog steeds lag,” zegt Van der Sloot in zijn e-mail. Verder zegt Joran dat het hem niet uitmaakt als hij later een poosje in de gevangenis moet, met de wetenschap dat hij 250.000 dollar krijgt. Ook belooft hij zich in Nederland te laten opnemen voor zijn persoonlijkheidsstoornis.

Afspraak niet nagekomen
Beth Holloway gaat in op de afspraak om eerst 25.000 dollar over te maken op de rekening van Van der Sloot en hem daarna op Aruba te ontmoeten. Eenmaal aangekomen blijkt dat Joran zijn gedeelte van de afspraak niet is nagekomen.

www.versgeperst.com