• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een feestje in de lokobus voor jongeren vanaf 13 jaar mondde gisterenavond uit in een dodelijke ruzie. Een 17-jarige Curaçaoënaar is rond middernacht doodgestoken. De verdachten zijn twee jongens van 16.

Voorlopig onderzoek wijst uit dat er ruzie in de bus ontstond, waarop één van de 16-jarige jongens een zakmes trok en vervolgens het slachtoffer in de borst stak. De chauffeur van de bus stopte bij de Caracasbaai en zette de jongeren uit zijn bus.

Doodgebloed
Toen de hulpdiensten een uur later arriveerden, was de jongen doodgebloed. Volgens woordvoerder van de politie, Reginald Huggins, is de chaffeur van de lokobus even later aangehouden. “Hij had nooit de jongeren uit de bus mogen zetten en hen aan hun lot overlaten!”

Getuigenverklaringen
Ook zijn alle feestgangers naar het hoofdkantoor van de politie in Rio Canario overgebracht om een getuigenverklaring af te leggen. Volgens Huggins was één van de verdachten zodanig onder invloed van alcohol, dat hij pas vanochtend verhoord kon worden. Nader onderzoek van de politie moet uitwijzen wat er precies is gebeurd.

11 reacties op “Steekpartij kost 17-jarige het leven”

 1. Ik denk wel dat er gebeld is alleen als he 911 belt dan wordt er heel vaak niet opgenomen.
  Een paar keer gedaan wegens een inbraak en kreeg na 2 uur niemand op 911! Wat als ik inderdaad neergestoken zou zijn?

 2. Ambulances komen toch van Emmastad?
  Zolang we niet weten of er überhaupt is gebeld voor een ambulance ga ik ervan uit dat het overal aan kan liggen dat het een uur heeft geduurd voordat er hulpdiensten aanwezig waren.

 3. Geschokt hebben wij vanmidddag dit nieuws vernomen. (Oud)Buurvrouw en familie gecondoleerd met dit zware verlies, in gedachte en gebed zijn we bij jullie (nos korda riba bosos).

 4. Ja op Curacao moet ondertussen bijna plannen wanneer je ziek wordt, een ongeluk krijgt of aangevallen wordt. In de weekend, op Banda abou (of Carabasbaai) of in de nacht mag het niet zijn, want dan heb je gewoon pech.
  Alle mensen die in de buurt van Caracasbaai wonen en alle toeristen van de vele hotels in de die zelfde buurt kunnen hun conclusies trekken. En dit was nog zonder de al bekende files die er vaak genoeg op de toegangswegen zijn te zien!!!

 5. ECHT belachlijk! 1uur, 1UUR! Toen ze hebben ingebroken bij ons, is de politie ook gwn de VOLGENDE dag gekomen en nog om te zeggen dat het onze schuld was dat er ingebroken is…

  Die jonge hoefde niet eens dood te gaan, what goes around comes around… deze zelfde “hulpverleners” zullen een dag ook hulp nodig hebben… en dan zal het mij niet verwonderen als ze ook in zelfde poep zitten.

 6. Wist de chauffeur dat er een steekpartij had plaatsgevonden?? Enne, wie heeft de hulpdiensten gebeld?? Doen de hulpdiensten er een uur over om naar de Caracasbaaiweg te rijden?? Goede en juiste berichtgeving a.u.b.!!

 7. De lokobus kennende heeft de driver de hulpdiensten niet gebeld. Ze schoppen iedereen bij een sein van problemen uit de bus en willen verder niks mee te maken hebben. Zijn waarschijnlijk bedrijfsregels maar ze moeten verantwoordelijk worden gesteld voor dit soort situaties. Ennuh, waarom is er alcohol op een feest voor jongeren?

 8. De hulpdiensten op Curacao functioneren inderdaad dramatisch; ik heb zelf eens de politie moeten bellen en toen werd er niet eens opgenomen!
  Maar ik ben het met Michiel eens, er staat niet beschreven hoeveel tijd er zat tussen het contact met de hulpdiensten en hun aankomst bij het slachtoffer.

 9. Lijkt me ZEER onwaarschijnlijk dat die niet gebeld zijn..

 10. Ehm,, dat is als je aanneemt dat de hulpdiensten gebeld zijn..

 11. Die jongen zou nog leven als de hulpdiensten normaal zouden functioneren!

  1 uur???

  Ik zou heel graag willen weten waarom het 1 uur duurt om van Otrobanda naar Caracasbaai te rijden! Kortom…als je op Curacao in levens gevaar bent ben je gewoon de klos!