• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Sehos CuracaoCURAÇAO – Het land Curaçao zal de ambulancezorg niet meer bij de Curaçao Emergency Medical Services (CEMS) inkopen, maar deze terugplaatsen bij het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur. De regering handhaaft hiermee het besluit dat het laatste Bestuurscollege van Curaçao op 9 oktober 2010 nam.

Minister Jacinta Constancia van Gezondheid, Milieu en Natuur heeft de CEMS donderdag schriftelijk ingelicht, meldde de Wereldomroep gisteren. De vergunning van de CEMS verloopt op 31 december en Constancia wil deze niet meer verlengen. Ook zal de CEMS geen subsidie meer krijgen over 2011. Alle zes ambulances die nu in bruikleen zijn, worden weggehaald.

PAR en FOL
Met het voornemen van de minister komt een einde aan de hoop dat CEMS de ambulancezorg zou mogen continueren. Vlak vóór de Eilandsraadsverkiezingen van augustus hadden de partijen PAR en FOL nog publiekelijk verklaard door te willen gaan met CEMS.

Vooruitgang
Beide partijen vonden dat de problemen die de ambulancedienst al jaren achtervolgen, hoofdzakelijk van financiële aard zijn en dat betere financiële afspraken en voorzieningen tot een duurzame oplossing zouden moeten leiden. De ambulancezorg is er ondanks alle geldproblemen zeer op vooruit gegaan sinds de CEMS het zorgcontract uitvoert, aldus PAR en FOL toentertijd.

Sharlon Melfor
Constancia trekt hiermee de lijn door die oud-gedeputeerde Humphrey Davelaar (Volksgezondheid) inzette om van het contract met CEMS af te komen. Volgens Davelaar was het beleid bij de CEMS de voornaamste oorzaak van de problemen. In plaats van meer geld erin te steken, overwoog de bewindsman om de ambulancezorg opnieuw bij de overheid onder te brengen. Net als Davelaar wijst Constancia directeur Sharlon Melfor aan als de kern van het probleem. Hij zou door zijn ‘weinig bestuurlijke daadkracht om tot een oplossing te komen’ niet geschikt zijn.

www.versgeperst.com