• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Gerrit Schotte MFK curacao nieuwsCURAÇAO – De screening van de nieuwe regering schijnt niet te zijn afgerond. Onze premier Gerrit Schotte beweerde eerder in een persconferentie dat dit wel het geval was. Heeft hij gelogen of wist hij van niets? Ook in de Tweede Kamer in Nederland worden vragen gesteld. Moeten zij zich hier wel mee gaan bemoeien?

Versgeperst.com vroeg naar de mening van een aantal voorbijgangers. “Nederland moet meteen ingrijpen bij dit soort zaken”, vindt de 21-jarige Karin. “Zij hadden in eerste instantie de screening moeten uitvoeren en dit niet moeten overlaten aan Curaçao.” Ook de de 68-jarige Bert spreekt duidelijk taal. “Het is een hufter. Nederland moet ingrijpen voor dit helemaal uit de hand loopt.”

Oplossen als volk
Niet iedereen is op de hoogte van de politieke gebeurtenissen de laatste tijd. De 65-jarige Wilma schrikt van het verhaal en stelt dat zulke dingen niet kunnen. “Als dit echt zo is, vind ik het heel erg. Nederland moet Schotte dan controleren.” De 32-jarige Chantelle kan zich hier niet helemaal in vinden. “Ik vertrouw Nederland ook niet. We moeten dit hier oplossen, samen als volk.”

Onafhankelijk persoon
“Ik weet niks van de politiek”, vertelt de 24-jarige Gio. “Als ik zoiets hoor, wil ik er helemaal niets meer over weten. Het heeft toch geen nut.” De 26-jarige Aruna is niet verbaasd over de raadsels rond de premier. “Ik heb hem nooit vertrouwd, dit was te verwachten.” Toch heeft onze premier ook nog trouwe aanhangers. De 60-jarige Erwin gelooft niet dat het verhaal klopt. “Zoiets kan niet. Een onafhankelijk persoon moet dit uitzoeken, want ik geloof niet dat Schotte hier iets aan kan doen. Als het al klopt, heeft hij het niet opzettelijk gedaan. Ik geloof in Schotte!”

www.versgeperst.com