• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Deze week kwamen veel zaken voor de rechter met betrekking tot belastingontduiking. Het ging hierbij vooral om het niet doen van aangifte van de winstbelasting en het niet doen van aangifte van loon- en inkomstenbelasting. De rechter legt hoge boetes op aan zakenlieden die geen aangifte doen.

De officier van justitie liet weten dat zodra je een bedrijf begint je op de hoogte moet zijn van de wet en deze na moet leven. Verschillende zaken werden deze week bij de rechter voorgelegd.

4500 gulden boete
Het bedrijf ‘Associated Cooling’ gaf enkele jaren geen winstbelasting aan. De directeur werd veroordeeld tot betaling van 4500 gulden boete, waarvan 4000 voorwaardelijk. Begin van dit jaar deed de directeur pas aangifte over 2005 en meldde hij nog bezig te zijn met 2006 en 2007. Hij moet naast het betalen van de boete binnen drie maanden de aangiften van 2006 en 2007 invoeren.

Niet actief
Een ondernemersechtpaar kwam ook aan bod maar zij stuurden hun boekhouder naar de rechter. De man van het echtpaar heeft meerdere jaren achtereenvolgens geen winstbelasting opgegeven. Volgens de boekhouder was het bedrijf niet meer actief. De man en de vrouw kregen alsnog een boete opgelegd.

Te laat
Op het laatste moment nog even snel aangifte doen helpt niet om een boete te voorkomen. De directeur van Villa Maria Catering & Party Services ondervond dat. De directeur kreeg eerder de mogelijkheid om voor maart 2009 de belastingopgave te doen vanaf het jaar 2004. Deze week werd de aangifte ingediend, maar enkele jaren ontbraken nog steeds. Ook de directeur van dit bedrijf kreeg een hoge boete opgelegd.

www.versgeperst.com