• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Hoe Zit Dat Nou EigenlijkCURAÇAO – Je vraagt het je vaak genoeg af: Hoe zit dat nou eigenlijk? Elke week schrijft Versgeperst.com over een actueel onderwerp voor het Dolfijn FM Magazine. Deze week aandacht voor een veelvoorkomend probleem op ons eiland: drifting. Waarom is drifting opeens zo populair en wat wordt eraan gedaan?

Drifting is een rijstijl waarbij de bestuurder het voertuig opzettelijk in overstuur brengt. Op Curaçao is het iets waar vooral motorrijders plezier aan beleven. Het doel is uiteindelijk om een perfecte S-vorm op het asfalt achter te laten. Voor avontuurlijke motorrijders de ultieme uitdaging, voor de normale weggebruiker levensgevaarlijk, bleek de afgelopen weken al. In een week tijd belandden toen 3 weggebruikers in het ziekenhuis. Een motorrijder overleed aan zijn verwondingen, een andere motorrijder en een passant raakten zwaargewond. Wat beweegt iemand om tegen beter weten in, zoveel gevaar te veroorzaken?

Gevaarlijk
“Het is een uitdaging, het geeft een kick”, vertelt de 24-jarige Yero. Uit angst voor de politie wil de jongen alleen bij zijn bijnaam genoemd worden. “Natuurlijk weet ik dat drifting verboden is en dat het gevaarlijk is, maar juist dat is de challenge”, lacht hij. “Niet zo lang geleden is een vriend van mij nog onderuitgegaan. Gelukkig had hij verder niks en een dag later reden we samen weer rond. Het had natuurlijk ook anders af kunnen lopen, maar er zijn zoveel gevaarlijke dingen. De laatste tijd is er veel negatieve berichtgeving rondom drifting, maar te hard rijden of rijden met alcohol op is ook gevaarlijk. Dat wordt alleen wél geaccepteerd…”

Strafbaar
De politie treedt ondertussen steeds harder op tegen de roekeloze rijstijl. “Het aantal meldingen van overlast en ongelukken door drifting is de laatste maanden gestegen”, vertelt Robert Sertos van de verkeersafdeling van de politie. “In de nieuwe verkeersverordening is drifting inmiddels strafbaar gesteld. Het zal dus niet lang meer duren voordat de eerste boetes hiervoor worden uitgeschreven.”

www.versgeperst.com