• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Politicus Helmin Wiels vindt de Nederlandse premier Mark Rutte een racist. Samen met de racistische Geert Wilders vormen zij dan ook een interessant stel, aldus de voorman van Pueblo Soberano (PS). Ook regeringspartij CDA is niet veilig voor de kritieken van Wiels.

“Het CDA speelt gewoon een dubbelspel”, stelt Wiels in gesprek met de Wereldomroep. “Ze zeggen dat ze niet racistisch zijn, maar zitten ondertussen wel met twee racisten in een kabinet.” Volgens de PS-leider maakt dit de Christelijke partij net zo racistisch als Rutte en Wilders.

Veroordeeld
De uitspraken van Wiels zijn opvallend, omdat normaal gesproken alleen Wilders als de grote racist in het Nederlandse kabinet wordt gezien. Wiels meent echter dat niet Wilders, maar Rutte de grootste racist in de regering is. “Wilders staat nu terecht voor het aanzetten tot haat en discriminatie, maar Rutte werd in 2007 al veroordeeld voor het aanzetten tot rassendiscriminatie tegenover Somaliërs.”

16 reacties op “Wiels noemt Rutte racist”

 1. Wiels wijkt absoluut niet af van Wilders. haatzaaiers en opruiers pur sang.
  Het wordt tijd dat hij zijn frustraties overboord gooit, overigens reist hij wel elke paar maanden naar Nederland, en vooral de spiegel goed te bekijken (lachspiegel) in dit geval,.

 2. @Jolanda, Was jij ook aanwezig bij de rellen in de nieuwstraat? of google jij maar naar andere uitspraken van Wiels.. dus laat jij ons maar met rust ipv een rasechte racist te verdedigen!

 3. Uh Jolanda, mooi om te bewijzen wat voor soort mensen bij de heer Wiels in de aanhang zitten. Conclusies trekken over de nationaliteit van mensen gebaseerd op taalgebruik en huidskleur en of ze nou wel of niet een zijn met mensen zoals de heer Wiels en zijn kompanen. Ik ben een zwarte Curaçaoenaar en ik vind het een schande dat wij zo diep zijn gezakt als volk.

  Om weer on topic te zijn: De heer Wiels is de Curaçaose evenbeeld van deze zelfde mensen die hij als racist bestempelt. Hard rechts, narrow minded en hopelijk niet lang in de spotlight als wij zo een slimme volk zijn als we ons zo graag willen voordoen.

 4. Jullie moeten eens flink gaan googlen want alles wat de heer wiels zegt of naar verwijst is inderdaad zo!!! Ga maar eens googlen, voorbeeld: rutte 2007 rassendiscriminatie…see yourself!!
  zogenaamde wijsneuzen, pfff zielig zijn jullie…laat die man met rust, Hij is alleen maar goed bezig voor zijn land, en voel je je als NEDERLANDER aangesproken? Dan is dat JOU hoofdpijn….Luister eens aandachtig wat deze meneer Wiels allemaal te zeggen heeft, je zal er echt heeeeeeeeel veel van leren….HAVE A NICE DAY

 5. Dit is waar hij het over heeft denk ik: http://www.nrc.nl/anp/binnenland/article1798985.ece/Rechtbank_Rutte_zette_aan_tot_discriminatie

  Regelrechte bs natuurlijk. Maar typisch gevalletje pot meet kettle.

 6. Wat een gefrustreerd mannetje, zeg…. Ja joh, schop jij Nederland en de Nederlanders er maar lekker uit, Hugo Chavez staat al te trappelen van ongeduld om het hier over te nemen en die is
  zo mogelijk nog simpeler dan jij bent. Daar wordt de eilandbevolking lekker veel wijzer van. Laat deze mooie multiculturele samenleving met rust en ga alsjeblieft bij Albert Heyn achter de kassa zitten of zoiets maar in de politiek worden populisten niet gepruimd, in Nederland niet en op dit mooie eiland ook niet.

 7. Hmm een racist en crimineel die iemand anders een racist noemt.. wat een grap.. net als een domme vrouw die meent dat alle vrouwen thuis moeten zitten en een in NL geboren minister die in NL heeft gestudeerd en geen afro yu di korsou is die meent dat makambas moeten oprotten..

 8. Wat ik nu echt niet begrijp is dat de heer Wiels zijn partij een Spaanse naam heeft gegeven en als er nu één natie een koloniaal verleden heeft dan is dat toch wel Spanje, dacht ik. Maar het papiaments was natuurlijk niet toereikend om zoiets simpels als een naam voor een politieke stroming te vormen. En of je dan door de hond of de kat gebeten wordt is niet belangrijk.

 9. Ben zeer geinterreseerd naar die veroordeling in 2007 voor discriminatie richting Somaliërs, waar kan ik iets hierover terug vinden ? Wie weet er meer van en kan mij even de “weg” wijzen.

 10. Gezien deze uitspraken en vorige uitspraken heeft deze man volgens mij in zijn jongere jaren op etnisch gebied iets heel vervelends meegemaakt. Deze meneer is “verbitterd”en “gefrustreerd” en is nu met een persoonlijke kruistocht bezig tegen alles wat maar naar Nederland “ruikt”.
  Mijn advies is dan ook om een goeie psycholoog te zoeken en daar z’n frustraties te uiten in plaats van achter de microfoon of via persberichten.

 11. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet!!

 12. Klinkt niet echt geloofwaardig uit de mond van een collega racist……

 13. This is rather ironic don’t you think?

 14. En andersom zeggen ze dat Wiels weer een racist is, hou toch op man!!

 15. Look who’s talking!!

 16. Het enige reden die ik kan bedenken voor zulke uitspraken is dat de heer Wiels opzoek is naar een zijweg richting onafhankelijkheid.