• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Enkele maanden later dan gepland, heeft Curoil nu toch een verzoek ingediend voor de verhoging van de brandstofprijzen. De verhoging voor benzine en diesel komt tussen de 6 en 10 cent per liter te liggen. Sinds april van dit jaar zijn de brandstof prijzen al ongewijzigd.

Eerder kondigde de oliemaatschappij nog een nieuwe verhoging aan voor 1 juli. Deze verhoging is toen echter uitgesteld wegens sociaaleconomische redenen. De kosten voor levensonderhoud zou voor het armste deel van de bevolking dan onbetaalbaar worden.

Verkiezingen
Omdat een maand later de Eilandsraadverkiezingen volgden, besloot Curoil de prijsstijging voor onbepaalde tijd uit te stellen. Inmiddels ziet de maatschappij toch de noodzaak om de verhoging door te voeren en daarom is nu het verzoek tot verhoging bij het Bureau Telecommunicatie & Post (BTP) ingediend. Het prijsadviesbureau zal binnen twee weken beslissen of de prijsstijging geoorloofd is of niet.

Loze beloftes
De oppositiepartijen zijn niet blij met het verzoek van Curoil en willen dat de prijsstijging dan ook niet doorgevoerd wordt. Volgens hen hadden de regeringspartijen MFK, PS en MAN juist beloofd de prijzen te verlagen door een flinke vermindering van de accijnzen. De FOL waarschuwt wederom voor de consequenties van de prijsstijging voor de armste lagen van de bevolking. Een stijging van de benzineprijs kan volgens de politieke partij ook een algemene prijsstijging tot gevolg hebben, van bijvoorbeeld water, elektriciteit en openbaar vervoer.

1 reactie op “Curoil wil toch verhoging benzineprijs”

  1. Nou kijken of PS MAN en MFK hun beloften nakomen!