• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Amici Real Estate heeft het recht om namens de overheid grond, gelegen aan de Caracasbaai, te verkopen. Dit meldt het Antilliaans Dagblad naar aanleiding van een contract dat Amici heeft getekend. Een contract dat de krant naar eigen zeggen in haar bezit heeft.

Amici Real Estate heeft een contract getekend waarin staat dat zij namens de overheid het recht hebben de grond te verkopen. Advocaat Carlos Ramirez Lopez stelt dat zijn Venezolaanse cliënten betaald hebben voor kavels en deze nooit zijn opgeleverd. Ook hebben de cliënten een aanbetaling gedaan van 300.000 dollar. Wanneer de verkoper op de overdrachtsdatum niet aan zijn verplichtingen kan voldoen, zal het bedrijf het bedrag binnen 30 dagen moeten terugbetalen. Aangezien Amici dit nog niet heeft gedaan, moet het bedrijf dit aanbetalingbedrag plus een boete van 3 ton neerleggen.

Hotel en een aanlegpier
De overeenkomst tussen Lopez en Amici werd in april 2008 ondertekend. Op de kavel zouden onder anderen een hotel, een aanlegpier en een parkeerterrein komen. Volgens Amici zou de optie op erfpacht aan hen worden verleend door Anthony Godett. De voormalig gedeputeerde ontkent dat hij hierbij betrokken is. Woordvoeder van het Openbaar Ministerie Lundmila Vicento zei tegen Versgeperst.com dat de zaak in behandeling is. “De Curaçaose advocaat van Lopez, Arnold Huizing, heeft een aanklacht ingediend. Verder kan ik er nog niets over zeggen.”

www.versgeperst.com