• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het wetsvoorstel van Statenvoorzitter Ivar Asjes om bedrijven minimaal 80 procent lokale werknemers aan te laten nemen, doet een hoop stof opwaaien. Volgens PAR-partijleider Glenn Sulvaran moet Asjes eerst duideijk aangeven wat hij verstaat onder ‘Yu di Kòrsou’.

“Meneer Asjes, wat verstaat u onder Yu di Kòrsou?”, vraagt Sulvaran zich af in een uitgestuurd persbericht. “Is dat iemand die hier geboren is, een Afro-Curaçaoënaar of ook Nederlanders die hier wonen?” Sulvaran is bang dat het onduidelijk geformuleerde begrip ‘Yu di Kòrsou’, verwarring kan zaaien bij investeerders en nog erger ‘dat we racistisch overkomen’.

Opstappen
“De heer Asjes, die zelf in Rotterdam geboren is, moet goed nadenken over zijn wetsvoorstel. Twee ministers in de huidige regering zijn niet op Curaçao geboren. Minister-president Gerrit Schotte heeft Colombiaanse ouders en is in Colombia geboren. Minister van Economische Zaken Naser El Hakim heeft Libanese roots. Moeten zij dan ook opstappen als het wetsvoorstel aangenomen is?”

Geschikte werkkrachten
Sulvaran geeft aan dat zij in de regeringsperiode van PAR ook geprobeerd hebben om zoveel mogelijk lokalen aan het werk te krijgen. “Maar als een Curaçaoënaar niet kan of wil werken, moet je ten behoeve van de algemene economie geschikte werkkrachten ergens anders vandaan halen.”

Onervaren
Het PAR-lid vindt dat tot nu toe duidelijk gebleken is dat de huidige regering erg onervaren is. “Het gaat hier om het belang van het volk. Ik adviseer onze nieuwe regering om niet meer beschuldigingen te uiten richting PAR, maar om zich te omringen met ervaren mensen en zich te laten adviseren.”

www.versgeperst.com