• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ex-gedeputeerde van Staatkundige Structuur, Zita Jesus-Leito meldt dat de nieuwe regering projecten laat liggen uit politieke nijd en wraak. Zij doelt hiermee op projecten zoals het nieuwe ziekenhuis, het Sint Jorisakkoord en het  bouwproject bij Wechi.

Jesus-Leito (PAR) vindt het jammer dat grote projecten worden stopgezet terwijl er geen alternatieven zijn. Zij meent dat dit grote lokale en internationale risico’s met zich meebrengt. Jesus-Leito roept de regering op om snel uitleg te geven aan de bevolking om op die manier het vertrouwen terug te winnen.

Tegen ontwikkeling
Jesus-Leito benadrukt in een persbericht wat de regering van PAR, FOL en PNP bereikt heeft, namelijk Pais Kòrsou, een gezonde financiële startpositie en financiering van projecten om de sociale achterstand weg te werken. Volgens haar is de regering van Wiels en Schotte altijd tegen alle ontwikkelingen geweest.

4 reacties op “‘Regering laat projecten liggen uit wraak’”

 1. Ik hoop dat wechi nooit doorgaat , wat is dat toch een enorm ecologisch drama en bovendien nog geld verspilling. een van de vele waardeloze beslissingen van onze vorige regering met name van Gedeputeerde Godett die zieltjes/ stemmen hoopte te winnen. Dat is dus mooi niet gelukt. Hij heeft al vaker bewezen geen kundige bestuurder te zijn.

 2. @Pueblo Soberano
  en nickname Pueblo Soberano had het te druk met verdedigen van de PAR om nickname shimaruku goed te kunnen schrijven.
  Wel fijn overigens, dat de PAR alleen maar goede dingen heeft gedaan voor het eiland en dat al die andere partijen alleen maar zakkenvullers hebben.
  Maar Curacao schuldenvrij? Door de PAR???
  Hahaha, dank je wel dat je mij de rest van de dag laat lachen!

 3. @Sjimaruka, PAR had het te druk om Curacao sculdenvrij te maken wat we te danken hebben aan de PLKP, FOL, MAN. NPA en dergerlijke partijen met zakkenvullers.
  Daarnaast heeft de oppositie nooit willen meewerken.

 4. Wat kinderachtig zeg! Prima juist dat de nieuwe regering niet blind doorgaat met geld uitgeven, maar alles nog een keer tegen de lamp houdt.
  En Wechi? Voorlopig zijn daar alleen projecttekenaars en grondschoonmaakbedrijven rijk van geworden. Schandalig hoe dit hele terrein kaalgehaald is terwijl er nog niet eens alle grond in bezit van het eiland is en er meer dan 400 (!) bezwaren zijn ingediend door omwonenden m.b.t. onder meer de waterberging voor de omliggende wijken die verloren gaat en het gebrek aan aanvullende infrastructuur waardoor de kans groot is dat er straks niet alleen huizen staan maar ook auto’s in de file stilstaan. Wechi is nu juist een schoolvoorbeeld van geldverspilling door de vorige regering!
  Wat betreft het ziekenhuis worden de bezwaren van mensen die er verstand van hebben (zoals lokale archtiecten, waaronder niet de minsten) nu tenminste gehoord.
  Hoe kan het trouwens dat na zo lange tijd van PAR en consorten er nog steeds zoveel sociale achterstand bestaat?