• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

‘Eigenlijk is het nog een rommeltje, onze staking’CURAÇAO – De busjeschauffeurs op Curaçao zijn in actie. Toch? Ze willen dat de prijs van benzine en diesel verder omlaag gaat. Maar volgens chauffeur Andrew Kleingeld moet er eerst een goed strijdplan komen. “We doen maar wat.”

Op het busstation in Punda staan net iets meer mensen dan normaal, maar niemand kijkt ontevreden. Ze lijken allemaal te weten dat de chauffeurs van de minibusjes sinds woensdagavond onder leiding van STU-voorzitter Andres Everitz in actie zijn tegen de hoge brandstofprijzen. “Zolang we niet te lang hoeven wachten, is het geen probleem”, reageert een vrouw die staat te wachten op haar ritje naar huis. 

Chauffeurs
De passagiers hebben begrip voor de situatie, maar voor de chauffeurs is het nog niet helemaal duidelijk wat hun actie precies inhoudt. “We weten zelf nog niet hoe onze acties moeten verlopen”, vertelt buschauffeur Andrew Kleingeld. “De een rijdt vandaag helemaal niet, de ander heeft protestposters in zijn wagen hangen en de rest lijkt gewoon te rijden. De enige lijn die in onze ‘acties’ zit, is dat we allemaal de brandstofprijzen omlaag willen hebben.”

Prijzen
De Eilandraad heeft al toegezegd dat vanaf maandag de prijs van benzine met 8 cent omlaag gaat en voor diesel hoef je 5 cent minder te betalen. Maar volgens de chauffeurs moet het mogelijk zijn om de prijzen verder te verlagen conform de marktontwikkeling. “Deze prijzen zijn gewoon niet in verhouding met de huidige markt”, aldus Kleingeld. Hoelang de acties doorgaan kan hij niet zeggen. “Wij blijven buschauffeurs, we vervoeren de mensen graag, maar dan moet er wel iets aan de prijzen gebeuren. Tot die tijd gaan onze acties door. Hopelijk kunnen we wel snel een plan maken, want hier bereiken we niet veel mee.”

www.versgeperst.com