• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ex-gedeputeerde van Volksgezondheid, Humphrey Davelaar, is niet te spreken over de wijze waarop de minister van Financiën, George Jamaloodin, met de Fundashon Hospital Nobo omspringt. Davelaar vindt het onterecht dat de plannen van de stichting door de nieuwe minister in twijfel worden getrokken.

Volgens de ex-gedeputeerde zaait Jamaloodin onnodig twijfels rondom de bouw van het nieuwe ziekenhuis. Davelaar betreurt dan ook de ongelukkige vergelijking van het nieuwe ziekenhuis met projecten als de BOO-centrale en de bouw van een nieuw vliegveld. “Over deze projecten waren namelijk altijd al kritische geluiden te horen, terwijl de bouw van een nieuw ziekenhuis breed gesteund wordt door de maatschappij”, stelt Davelaar.

Groot gemis
Wegens de kritiek van de minister van Financiën heeft het bestuur van de Fundashon Hospital Nobo te kennen gegeven op te willen stappen. Een groot gemis, als het aan Davelaar ligt. “Er is door veel mensen hard gewerkt aan de realisatie van dit project. Het bestuur van de stichting bestond uit gespecialiseerde en integere leden en het volk wordt nu de dupe”, vertelt de voormalig gedeputeerde. Iedereen weet hoe hard we dit ziekenhuis nodig hebben, gezien de zorg in het Sehos niet optimaal is.” Binnen twee weken moet de nieuwe regering de kandidaten voorstellen die het huidige bestuur van de stichting moeten vervangen.

www.versgeperst.com