• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws Vers KortjeCURAÇAO – Statenvoorzitter Ivar Asjes heeft een wetsvoorstel ingediend. Daarin verzoekt hij om werknemersbestanden in de toekomst uit minstens 80 procent lokale werknemers te laten bestaan. Het wetsvoorstel van Asjes is het eerste dat door de nieuwe regering behandeld wordt.

14 reacties op “Werk voor Curaçaoënaars”

 1. @shimariku, We en dat is heel Curacao gaat de gevolgen merken van deze groep ydk NSB partij.. en dan weer gaan huilen en bedlelen bij Nederland? Er is genoeg werk op Curacao kijk maar naar de tokos de winkels de bouwsites schoonmakers en tuinschoonmakers.., bijna allemaal buitenlanders. want de ydk voelt zich verheven en wil dat werk niet doen.. alleen manager zijn met een manager salaris en dan nooit op werk zijn,, daarom willen ze allemaal graag ambtenaar worden..

 2. hallo mensen, ik ben een MBO er en zie en lees ook wat de hoogopgeleiden en de anderen op deze site schrijven.

  Als een yu di korsou werk, krijgt hij krietiek dat hij zijn werkt niet goed doet. die zelfde yu di korsou wil niet horen dat hij zijn werk niet goed uitoefend en wil positieve krietiek hebben om verder te bouwen dat hij de volgende keer iets beter zijn werk kan uitoefenen. Maar ja hij is niet goed dus laten we hem onder die boom gaan zitten zonder na te denken dat als hij onder die boom blijftzitten dat hij niet vooruit gaat.
  trouwens word de HBO ers en de VO ers gehaald en dan krijg je het gedoe weer dat hun de taal niet willen leren.
  heb weer 2 problemen, dag in dag uit jaar in jaar uit.
  dit is een lastige pakket, vol ego en trots, dus mensen bied beide partijen een cursus papiaments engels en of nederlands dat wij ons dushi curacao samen op een niveau kan zetten waar geen verwijten valt naar de antillianen/curacaoenaars/of nederlander.

  Sardientjes zijn al jaren in een blik en smaakt nog steeds lekker waarom wij als mensen niet, vooral als ze een hoogopleiding hebben genoten.

 3. @Jansen kijk, daarom vroeg ik je nu wie ‘we’ zijn. Home sweet home is voor mij hier op dushi Korsou, dus ‘we’ is dan toch heel Curacao op 1 klein dorpje na 😉 . Ik, of moet ik zeggen wij (BIJNA heel Curacao) hoor in ieder geval niet bij jouw ‘wij’.
  Ik ben in ieder geval blij dat er initiatieven ontplooid worden om meer Curacaoenaars in dienst te nemen. Ik ben het wel met Gerrit eens dat, zeker in de horeca, de gebrekkige talenkennis over de grens vaak een probleem is. Scholing is prioriteit nummer 1, liefst met Spaans en Engels verplicht, maar dat is weer een ander verhaal en bovendien een lange-termijnoplossing.

 4. @Shimariku, Ken je geen home sweet home.. ze willen wel terugkomen maar doen dat om 1 of andere reden niet..

  met WE bedoel ik heel Curacao. 🙂

 5. @Jansen, voor het antwoord lees nogmaals mijn eerste reactie. Er zullen vast nog wel meer redenen zijn; soms voelen mensen zich nu eenmaal prettiger in een ander land, anders zou er bijvoorbeeld geen witte Nederlander op Curacao te vinden zijn.
  Trouwens: wie bedoel je eigenlijk met ‘we’ of praat je hier in majesteitelijk meervoud?

 6. @Christine en Shimariku, Wellicht kunnen jullie vertellen waarom de hoog opgeleide yu di korsou niet terugkomt naar het eiland? Misschien kunnen zij het eiland besturen want we zitten nu opgescheept met een groepje nietsnutten, racisten en mislukkelingen.

 7. Wij zitten op ruim 80%,ik zou wel 90% Yu di korsou in dienst willen hebben helaas maakt de papiaments talige scholing het er niet echt makkelijker op om de middelbaar geschoolde Yu di korsou in een toeristische omgeving te laten werken. Ik zeg niet dat het Nederlands de oplossing is misschien moeten we het eens met Engels proberen. De wet lijkt me wel moeilijk controleerbaar ivm detachering en payrolling/uitzendwerk.

 8. @Christine,

  Je stelling is incorrect en ongefundeerd. Je maakt veel geluid, zonder inhoud.

  In onderstaande link (CBS) zie je dat Antillianen juist NIET het meest vertegenwoordigd zijn in WO- en HBO onderwijs.

  http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/default.aspx?VW=T&DM=SLNL&PA=71037ned&D1=0&D2=1-2&D3=0&D4=0&D5=1,5-8,11,14,17,20,l&D6=a&D7=0,5,10,l&HD=090302-1524&HDR=T,G3,G2,G1,G6&STB=G5,G4

 9. Persoonlijk ken ik zeer veel hard werkende Yu di Korsou. Mensen die op een eerlijke manier hun brood verdienen en die in hun vrije tijd echt wel iets anders te doen hebben dan in discussie gaan met het slag Nederlanders dat alleen maar hun eigen vooroordelen bevestigd wil zien. Deze Yu di Korsou zitten liever onder een boom ….. op hun vrije dag 😉

 10. @christine, kom jij maar hierheen.. wie werken in de tuinen? wie maken schoon> wie werken in de horeca? kijk maar naar d emensen die keihard werken.. het zijn niet de yu di korsou. die willen of niets doen als ambtenaar of zitten bij de snek

 11. En graag meteen meer intitiatieven om de Curacaose brains waar @Christine over schrijft, terug te halen naar Curacao. Je kunt wel meer Curacaoenaars aan het werk willen hebben, maar je moet ze ook wat kunnen (en willen) bieden.
  Daarnaast: welke werkgever kiest liever een normaal betaalde Curacaoenaar dan een goedkope stagiair of illegaal. Met Naf 600 bruto in de maand (=stagevergoeding) vul je je maag ook niet.

 12. Sorry hoor Pueblo, je maakt een een kansloze opmerking. In Nederland zijn van alle allochtonen Antillianen de meest vertegenwoordigd op Universiteiten en HBO onderwijs dit wordt nooit benoemd.
  De opgeleide Curacaoenaar komt niet in het nieuws en is hard aan het werk. De kansloze Curacoaenaar daar gaat vaak alle aandacht naar uit.
  Er zijn veel hardwerkende Curacaoenaren. Met zo’n opmerking laat je zien dat JOU visie erg beperkt is.

 13. Wat een domme opmerking. van de eerste reactie Yu di korsou houd van werken. als hij gewaardeert wordt. Ik vind het een goede wet voorstel. maar eingelijk moet niet 80% zijn maar 50% dan discrimineren wij niet.iedereen hebt het recht omop onze dushi korsou te werken.

 14. misschien eerst de yu di korsou eerst leren werken en studeren.. wat ze houden niet van werken