• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na een geëmancipeerde regeringsperiode van de PAR, FOL en PNP is er in de nieuwe regering maar weinig plaats voor vrouwen. De enige vrouwelijke minister in de regering, Jacinta Constancia, heeft hier echter geen problemen mee. “De emancipatie op Curaçao zorgt voor een te zelfstandige vrouw.”

De ambitieuze Constancia vindt het een eer om als enige vrouw in de nieuwe coalitie te zitten. Slecht voor de emancipatie van de vrouw vindt ze het niet. De minister van Volksgezondheid stelt juist dat er weer meer balans moet komen in de levens van vrouwen. “Wij vrouwen moeten terug naar het gezin”, vertelt ze tegenover RNW. “Het is voor de Curaçaose samenleving van belang dat de familiebanden verbeterd worden. Ik wil de sterke familiebanden weer in het leven roepen, maar dan zonder terug te gaan naar ouderwetse manieren.”

Positie van de man zorgwekkend
Constancia maakt zich niet alleen zorgen om de positie van vrouwen, maar vooral ook de positie van de man binnen de Curaçaose maatschappij is zorgwekkend, meent ze. “Vrouwen hebben zich alsmaar verder ontwikkeld terwijl de mannen stil hebben gestaan. Vrouwen hebben de macht overgenomen binnen de gezinnen, waardoor mannen minder betrokken zijn bij het geheel.”

7 reacties op “‘Curaçaose vrouwen te zelfstandig’”

 1. Evelyne, Hoe betaal jij de huur dan? en eten voor je kindjes? want de mannen van Curacao geven hun geld liever uit aan hun baisites dan eigen kinderen!

 2. Mevr. Constencia heeft gelijk.
  Als de vrouwen thuis blijven hebben ze alle aandacht voor de kinderen liefde is iets heel belangrijk. Heel veel vrouwen geven de kinderen dure kado om ze de kinderen blij te maken

 3. Vrouwen moeten wel werken want de mannen werken niet en zorgen niet voor de kinderen!

 4. wat een raar eiland is Curacao toch,. Zwarte racisten!!! Je wilt het niet geloven ! ( van toepassing is dus het gezegde “de pot verwijt de ketel dat ie wit ziet”) . Een niet emancipatoire vrouwelijke “minister” -what’s in a name, in nederland heet dat een wethouder(tje)- die de vrouwen achter het fornuis wil hebben. die niet snapt dat vrouwen hier wel zelfstandig moesten worden omdat hun ex-en bij de buurvrouw lagen en zij er dus zelf en allleen voor stonden!
  het mag zo niet meer genoemd worden: maar dit het gedrag van een clique op een eilandje die zonder kennis van zaken elkaar in het zadel houdt heette vroeger een onderontwikkleld land.

 5. Laat ik hopen dat mevrouw Constancia het hier alleen over zichzelf heeft! Bedoelt ze nu echt dat ze nu als enige ontwikkelde persoon in een coalitie zit die voor de rest uit achtergebleven ongeschoolde mannen bestaat?
  Het is de moeite waard het volledige artikel op rnw.nl te lezen; om te huilen de psychologie van de koude grond van deze mevrouw.
  Terug naar het gezin? ‘het’ gezin van vijftig jaar geleden met die man die op zondag het vlees snijdt? Echt waar mevrouw Constancia?
  Wees er trots op dat zoveel Curacaose vrouwen en mannen zelfstandig hun brood kunnen verdienen en geheel zelfstandig en vrij (dus niet uit economische noodzaak) kunnen kiezen voor een relatie of geen relatie.
  Maar alle problemen op Curacao door vrouwen die te zelfstandig zijn voor een relatie? Wat een versimpeling van zaken en bovendien: wat een (onbewust?) op een voetstuk zetten van ‘de’ vrouw en in de goot trappen van ‘de’ man. Jammer.

 6. Goed idee! laat constantia dan ook meteem thuis zitten want slim is ze niet! trouwens de mannen van curacao kunnen ook meer tijd aan gezin besteden dan vreemdgaan en vanaf 9 uur al bier drinken bij de sneks

 7. waneer gaatp ze zelf terug naar de keuken . domme loempia